De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Hype-waardig

vierdaagse-griep-03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O jee, het is zo ver. Een griepgevalletje in de Vierdaagse!!! Eén van de 5.000 deelnemende militairen heeft verschijnselen van de griep. En wedden dat het om de Mexicaanse gaat !?! Want bijna al die Britten hebben dat toch onder de leden… Zie je wel, er was een viroloog die er nog zo voor waarschuwde: Laat de Vierdaagse niet doorgaan! Zoveel mensen uit de hele wereld bij elkaar, dat is vragen om moeilijkheden. En de organisatie voelde het ook al aankomen want die gaf iedereen een folder waarin staat wat je moet doen in geval dat… Wat vaker je handen wassen! Maar waar doe je dat midden in de weilanden bij Wijchen ??? En daar gaat het dus mis. Nijmegen wordt het pandemisch centrum van de wereld…

Het zou natuurlijk kunnen, maar voorlopig valt het nog wel mee. De commandant van het militaire wandelkamp Heumensoord heeft de man maar eventjes apart gelegd en hij wordt nu onderzocht. De commandant maakt zich niet druk, de organisatie van de Vierdaagse voorlopig ook niet en de wandelaars al helemaal niet. Onze deelnemende verslaggever spreekt er vanmorgen een paar en de griep -al dan niet Mexicaans- houdt hen niet bezig. De drukte wel. En het weer, want het wordt vandaag wel klam en nat en dat is weer slecht voor de blaren. En die drukte is ook vervelend als ze steeds op je hakken trappen. Verder lees ik in de kranten vanmorgen over wandelaars met mexicaanse hoeden en borden die “waarschuwen” dat zij op vakantie naar Mexico zijn geweest. Verder zie ik een foto van een deelnemer met een mondkapje op, maar dat kan best voor de foto zijn opgezet. De gemeente en organisatie doen even niks en wachten de uitslag van het onderzoek af.

vierdaagse-griep-01

 

 

 

 

 

 

Maar wanneer het toch om de mexicaanse griep blijkt te gaan zullen ze wel met een goed verhaal moeten komen. En duidelijke maatregelen. Want hoe de zaak uit de hand kan lopen wanneer de media zich er op stort vertelt vanmorgen burgemeester Horseling van Weesp. Hij kreeg begin dit jaar te maken met bedreigingen van scholen en kinderdagverblijven. Een dreigtelefoontje kwam van twee pubers en een dreigbrief werd geschreven door een verwarde man. Maar, zo vrij kort na het drama van Dendermonde, werd de zaak zeer serieus genomen en sloeg de burgemeester alarm. Weesp in paniek, alle media er bovenop en het land in rep en roer. Omdat de burgemeester misschien wat te ongenuanceerd was en te weinig informatie verstrekte (dat vindt ‘ie trouwens zelf niet). Daarbij kwam nog dat Justitie zeer fanatiek te werk ging en de twee kwajongens dagenlang in de cel stopte. Allemaal vanwege een rotstreek. Benieuwd wat er gebeurt wanneer echte terroristen gaan dreigen of toeslaan. De rol van de burgemeester wordt nog onderzocht, maar Horseling zegt dat hij het vandaag weer zo zou doen. Misschien met wat kleine aanpassingen en nuances. Niet onverstandig.

Nu eerst maar eens de Vierdaagse tot een goed eind brengen, want dat zal nog niet meevallen. De gemeente Nijmegen zal krachtdadig moeten handelen. Richting pers, maar ook richting wandelaars. Ik zou zeggen: “Snel doorlopen, bloemen aanpakken en dan rap met al jullie virussen het land weer uit.”

 

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “Hype-waardig”

  1. christian zegt: 22-07-09 om 23:02

    de wereld wordt geregeerd door angst en dit lopend vuurtje wordt maar al te graag door de journalistiek aangewakkerd om maar niks van het spektakel te hoeven missen en een graantje of meer mee te pikken tijdens de paniek die ontstaat, en als het al een hoax blijkt te zijn kan je tenminste nog de sukkel blaimen die het voor het eerst geroepen heeft, cheap!

Geef een reactie