De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Komkommermuizen en -wespen

komkommer

 

 

 

 

 

 

 

Je zou haast gaan denken dat het komkommertijd is in het nieuws wanneer het in de uitzending over muizen en wespen gaat. Maar dat is niet het geval. Toegegeven, er is wat minder “hard” nieuws deze dagen, maar er valt toch nog genoeg te berichten. In Iran lijkt de tijd van opstand en demonstratie nog niet voorbij, een bomaanslag in Spanje, weer een Airbus met technische problemen, de Westerschelde wordt nog even niet uitgebaggerd en het is de tijd van de kwartaalcijfers. En die cijfers, vanmorgen van AkzoNobel en Randstad, geven een indicatie van de stand van de economie en de crisis. En de bijdragen over de muizen en de wespen gingen wel degelijk ergens over.

Want we kunnen ons gerust opmaken voor een wespenplaag. Vanwege het zachte voorjaar zijn ze er al in grote getale. Normaal zijn wespen pas half augustus volgroeid, maar ze zijn nu al op oorlogssterkte en zoemen en steken in grote getale rond. En in het geval van de muizen gaat het om dode exemplaren. Voor het project “Zoogdieratlas” zijn de samenstellers op zoek naar dode muizen. U wordt vriendelijk verzocht foto’s te maken van wat de poes mee naar huis brengt en die foto’s dan op te sturen. ia de foto’s en de meldingen ontstaat er een beeld van welke muis waar voorkomt. Of het gaat om een spitsmuis, een veldmuis, een eikelmuis, een bosmuis of een slaapmuis bepalen de onderzoekers dan wel. Ook willen ze graag meldingen van waargenomen herten, reeën, egels en mollen. Stuur uw bijdrage – al dan niet met dode-muis-foto naar:

http://www.zoogdieratlas.nl/

dode-muis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de economie gaat het nog steeds niet beter. Zowel topman Hans Wijers, van chemieconcern AkzoNobel, als Ben Nooteboom van uitzendorganisatie Randstad hebben slechte kwartaalcijfers te melden. Toch vallen de resultaten niet tegen. Beiden geven aan dat het nog veel slechter had gekund en dat het er op LIJKT dat het wat minder slecht aan het worden is. “Minder slecht” en dus bepaald nog niet beter. Beiden melden ook dat ze aan het kostenbesparen blijven en dat er dus nog meer ontslagen kunnen vallen. En beiden wagen ze zich niet aan een voorspelling voor het volgende kwartaal. Voorzichtig positief is waarschijnlijk nog te positief uitgedrukt…

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Verder ging het vanmorgen ook over de karretjes op de bloemenveiling, over badpakken voor profs en kaatsen in Franeker. Het is natuurlijk wel een beetje komkommertijd maar er valt nog genoeg te berichten. Het grootste probleem voor de redacteuren is dan ook eigenlijk dat iedereen op vakantie is!!! Als we al nieuws hebben, of een goed idee, dan is er niemand of slechts met grote moeite een spreker te vinden die er iets over wil vertellen. Tip voor de thuisblijvers: Heeft u nieuws, kom er dan nu mee! U krijgt gegarandeerd veel aandacht en niet alleen van ons… Doe als de wesp…sla toe!!!

wesp

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


3 reacties op “Komkommermuizen en -wespen”

 1. Julia zegt: 29-07-09 om 11:40

  Ik was wel enigszins verbaasd door de wespenplaag.
  ik heb deze zomer namelijk nog geen enkele wesp gezien, alleen van die nepwespen (zwart/geel gestreepte vliegjes.)

  Maar misschien dat het vanaf vandaag helemaal anders is, of dat Flevoland door de wespen geboycot wordt.

 2. Helena zegt: 29-07-09 om 12:56

  Marcel, wist je dat ze er niet in grote getale zijn vanwege het zachte voorjaar? En dat ze evenmin in grote getale rondzoemen en -steken? Dat zijn en doen ze wel “in groten getale”…. :-)

 3. Adri zegt: 02-08-09 om 22:01

  lol Helena,

  daar hebben die wespen vast geen weet van

  veel te druk met andere dingen

Geef een reactie