De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Vragen over AOW-debat via Twitter

De polder heeft geploeterd maar verloren. We spraken vanochtend de uitgetelde spelers in het Radio 1 Journaal en vroegen luisteraars via Twitter mee te denken over de belangrijkste vragen aan werkgevers- en werknemersorganisaties. Daar kwamen aardig wat reacties op. Fijn, want we wilden de partijen prikkelen. Ze mochten niet wegkomen met de bekende gemeenplaatsen en beschuldigingen.

Sommige vragen gingen over de onderhandelingen, andere over de toekomst. Een verrassende vraag kwam van @Aangespoeldnl: “Als u nou straks een stratenmaker tegenkomt die zegt ‘had je dat niet anders kunnen regelen verdorie’- wat zegt u dan?” Origineel en persoonlijk. We stelden hem aan CNV-voorzitter Bert van Boggelen. Zijn reactie: “Ja, ik kan dat zeker uitleggen. Dat in ons plan zij gewoon konden blijven stoppen met werken met 65.” Tja, het blijft lastig om werkgevers en werknemers uit hun tunnel te krijgen. Zelfs met originele vragen van luisteraars. Al met al, levendige interviews vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal.

Tags: , , ,

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


5 reacties op “Vragen over AOW-debat via Twitter”

 1. Bastiaan Ottevanger zegt: 01-10-09 om 13:34

  Je kunt van een verpleegkundige op de afdeling 1e psychose diagnostiek zoals ondergetekende verlangen dat hij/zij tot zijn 67 door moet werken en anders dien je tenminste allerlei clausules in de overeenkomst te sluiten. Bijvoorbeeld het niet meer hoeven deelnemen aan separaties met alle gevaren op letsel van dien. Ik zie mezelf op mijn 60e al niet meer trekken en sjorren om het zo maar ff te zeggen aan een jongeman van 20.
  Ten grondslag aan deze hele discussie over doorwerken tot je 67e ligt volgens mij aan het feit dat de pensioenfondsen geen buffers lijken te hebben, in goede tijden hadden ze geld in overvloed en in slechte tijden, zoals nu is er geen geld meer. Ook een pensioenfonds kan geld opzij zetten voor later!!!

 2. Bastiaan Ottevanger zegt: 01-10-09 om 13:36

  In het bovenstaande dient NIET verlangen te staan in de eerste zin!

 3. Ellard zegt: 01-10-09 om 20:23

  @Lara: Ik kreeg de indruk dat je vanochtend een beetje op de hand van de werknemers was of vergis ik me nu? Ook opvallend was dat je de vakbondsman een complex zat aan te praten over het feit dat de werkgevers het lieten afweten.

  PS: Je bent echt een aanwinst voor het R1J. Ga je nog een keer in op mijn vragen over de verschillen tussen de NOS en BNR?

 4. Lara zegt: 02-10-09 om 06:37

  @Ellard, dat wil ik graag via het weblog doen maar technisch nog niet in orde. Heb je nog even geduld?

 5. Ellard zegt: 02-10-09 om 08:59

  @Lara: Dank voor je reactie. De technische voorwaarde snap ik niet. Je kon toch ook over de eerste twee weken NOS bloggen? Of heb je een ‘knaller’ in gedachte?

Geef een reactie