De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Sneeuw en de ochtendspits

foto_snelwegHet was bar en boos vanochtend. Vooral voor automobilisten in de polder op de A6. Om half vijf sneeuwde het al, ik reed toen zelf op de A1 richting Hilversum. Voor me zag ik strooiwagens die probeerden de sneeuw de baas te worden. Ze hadden amper tijd, slechts een baan was inmiddels sneeuwvrij.

Op redactie hoorde ik over de ervaringen van mijn collega’s. Twee handen aan het stuur en soms maar 50 kilometer per uur. Wat zou dit betekenen voor de ochtendspits vroegen we ons af? Even na zes uur vertelden weerman Marco Verhoef en ANWB-vrouw Jolanda van der Velde al dat er waarschijnlijk narigheid zou ontstaan. Er trokken heftige sneeuwbuien over het midden en noorden van Nederland. We hebben meteen verslaggeefster Jessica van Spengen de weg opgestuurd met een simpele opdracht: rij van Utrecht naar Lelystad en doe verslag van wat je ziet en meemaakt. Het eerste gedeelte ging nog wel, maar om zeven uur vertelde ze dat de vrachtwagen voor haar, op de A27, even daarvoor bijna van de weg was geschoten. Op de A6 kwam ze niet verder. Automobilisten bleken daar al drie kwartier stil te staan. Volgens Leo Dortland van de politie Flevoland omdat vrachtwagens bij de Ketelbrug de weg versperden.

Via Twitter vroegen we luisteraars hun ervaringen op de weg met ons te delen. Dat deden ze volop en soms met een foto.

Rudy van der Meijden: Ik ben nu al ruim een uur onderweg vanuit Drachten en ben nog maar bij Bant (A6). Het is hier een ijsbaan. Spekglad.

Ruud van Rooij: Nu staat alles zo goed als stil. Zeer glad.

Floris van Enter: Nog eventjes onderweg. Ben er bijna. Al met al iets meer dan 2x zo lang overgedaan. Vooral omdat ik vroeg ben vertrokken.

Han Nieuwland: Middelharnis komt er weer goed vanaf. Alleen vannacht een paar vlokken sneeuw.

We kregen zo een goed beeld van de misère in de ochtendspits, die hiermee net in de top tien terecht kwam van meest drukke spitsen ooit. Hier vindt u meer over de problemen van vanochtend.

Tags: , , ,

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


5 reacties op “Sneeuw en de ochtendspits”

 1. De zoon van Ruud van Rooij zegt: 01-02-10 om 20:47

  Super cool mijn papa staat op internet!

 2. “Gaan we allemaal elektrisch rijden” vroeg Eenvandaag zich af op z’n forum. Vraag is verkeerd. “Staan we allemaal elektrisch muurvast in de sneeuw?” Zie MIJN weblog! Hahahahaha!

 3. Peter Leliveld zegt: 08-02-10 om 21:37

  Beste Lara,

  Al enige tijd mis ik Menno Remeijer als filiaalhouder. Ik luister graag naar zijn bijdrage maar hij lijkt verdwenen. Komt hij nog terug of is hij gestopt?
  Verder lof voor het radio 1 journaal. De vernieuwing is echt een verbetering. Vooral tussen 6.00 en 7.00 uur. Voorheen voornamelijk muziek i.p.v. nieuws.

  groeten,

  pl

 4. Karel Watkin zegt: 03-02-12 om 10:03

  Het sneeuwt ook heel erg in Lelystad. Ik ben vanuit A’dam vertrokken naar Lelystad en vanaf Almere is alles wit.

  Gr,

  Karel Watkin

 5. Hazza zegt: 12-01-14 om 08:12

  “Twee handen aan het stuur en soms maar 50 kilometer per uur. ”
  is 2 handen aan het stuur iets wat je niet dagelijks doet, Lara ?

Geef een reactie