De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Het gevoel rond Moerdijk

de rampplek in Moerdijk

Moerdijk en omgeving dag na de persconferentie. De hele ochtend bezig geweest om reacties halen in en rond Moerdijk op de resultaten van de metingen van het RIVM.Op de persconferentie werden geruststellende resultaten bekend gemaakt: Lucht en rookwolk op afstand zijn niet schadelijk, er zijn metingen in de bodem gedaan in een omtrek van circa 10 kilometer en er is geen verhoogde dioxine in gewassen aangetroffen. In gras en gewas is dioxine aangetroffen maar “niet meer dan gebruikelijk in dit seizoen” – op 1 grasmonster na. Dat wordt onderzocht.

sander-vijverberg-met-koeien

Maar niet op de persconferentie werd niet gerept over een de hoge concentraties lood die gevonden zijn in de roetdeeltjes. Dat zou een verklaring kunnen zijn waarom de koeien van boer Sander Vijverberg aan de diarree zijn. Bij hem gingen we langs.

Het door brand getroffen chemiebedrijf Chemie-Pack in Moerdijk is in staat van beschuldiging gesteld omdat het in strijd zou hebben gehandeld met de vergunning. Dat heeft burgemeester Peter van der Velden van Breda dinsdag bekendgemaakt. Hij deed dat namens het Openbaar Ministerie (OM)

ad-vermeulen

Volgens burgemeester Van der Velden hebben hulpverleners en journalisten bij de brand bij Chemie-Pack geen gevaar gelopen bij het inademen, maar wel als ze in aanraking zijn gekomen met het bluswater.

De rondgang in de omgeving van Moerdijk gaf aan dat de onrust zeker nog niet is verdwenen. Pas als er meer meetresultaten bekend zijn zal de rust misschien wederkeren.

Download Moerdijk 1jan-de-kapper
Download Moerdijk 2
Download Moerdijk 3
Download Moerdijk 4
Download Moerdijk 5
Download Moerdijk 6

Tags: , ,

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “Het gevoel rond Moerdijk”

 1. bas zegt: 12-01-11 om 12:38

  Het is best mogelijk dat op de persconferentie de waarheid is gesproken – maar dan is er bijzonder vreemd gemeten – zoals gene lood bepaald

  Dan nog, het gaat zoals de titel correct weergeeft om gevoel, beleving, emoties. En emotionele problemen met de brand zijn niet op te lossen met rationele agrumenten.

  Daarvoor is aandacht nodig, een buslading vol hulpverleners voor de betrokkenen. Nu dit uitblijft, zullen de vragen en de onmin steeds groter worden, en dus de benodigde hulp ook.

  de fysieke ramp – de brand zelf, lijkt goed opgelost. Maar de ramp na de ramp – de hulpverlening aan betrokkenen, hulpverleners en slachtoffers is echter te bedroevend voor woorden

  Nederland heeft een diensteneconomie. elke ondernemer weet dat als je niet communiceert, of alleen rationeel communiceert, dat je klanten dan weglopen

  Waarom is onze overheid dan zo dom bezig?

Geef een reactie