De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

In alle (provinciale) Staten

NOSVanaf vandaag kunnen we weer gebruikmaken van het Kieskompas om te zien welke partij het beste bij ons past. Want we mogen weer naar de stembus: op 2 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Niet alleen belangrijk voor de provincies, want uiteindelijk wordt via deze verkiezingen ook de samenstelling van de Eerste Kamer bepaald. ‘s Ochtends rijden we met Hero Brinkman (lijsttrekker PVV) naar het Provinciehuis van Noord-Holland in Haarlem. Brinkman weet de weg nog niet zo goed in Haarlem maar dat zal snel veranderen want hij zal zijn termijn van vier jaar als statenlid uitdienen, belooft hij in het Radio 1 Journaal…

Hero Brinkman (PVV) probeert het Kieskompas

Hero Brinkman (PVV) probeert het Kieskompas

 

 

Download Provinciale staten 1
Download Provinciale staten 2
Download Provinciale staten 3
Download Provinciale staten 4
Download Provinciale staten 5
Download Provinciale staten 6
Download Provinciale staten 7

 

 

(foto NOS)

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


3 reacties op “In alle (provinciale) Staten”

 1. Ricardo zegt: 02-02-11 om 10:46

  Wonderlijk, al die dubbelfuncties bij de PVV. Blijkbaar vindt men daar dat het werk in de kamer en provincie prima te combineren is. En komt men straks tijd tekort dan wordt de gewonnen zetel rustig weer leeg gelaten. De PVV kiezer zal het immers weinig uitmaken, die heeft toch al geen hoge pet op van de inhoud van het politieke handwerk.

  Mede gezien de recente stemverhoudingen mbt. Afghanistan zal het me niet verbazen als de kiezerswinst van de PVV ook nu weer vanzelf gerealiseerd wordt. VVD, PvdA en SP gaan het waarschijnlijk ook aardig doen, een daling ligt voor de hand bij CDA, GroenLinks en wellicht D66. Stemmen voor de minst gerespecteerde bestuurslaag betekent ditmaal vast ook nog meer stemmen langs nationale lijnen. De kandidaten voor de provinciale staten doen eigenlijk vooral voor spek en bonen mee.

 2. bas zegt: 02-02-11 om 11:10

  Wat mij inderdaad aan de provinciale verkiezingen stoort is dat het 2 totala verschillende verkiezingen in een keer zijn

  Stem ik voor de provincie, of voor de eerste kamer?

  Voor de provincie zijn er een aantal punten actueel die niets, maar dan ook niets te maken hebben met de vraagf of ik voor of tegen dit kabinet ben – want dat is waar de verkiezing van de eerste kamer op neerkomt.

  En dan nog – of de mensen op de lijst betrouwbaar zijn of niet? Het zijn grote onbekenden

 3. Erik zegt: 02-02-11 om 13:20

  Logisch dat er dubbelfuncties bij de PVV zijn. Wilders vertrouwt zelfs zijn eigen Kamerfractie niet en zoveel kundige figuren zitten er niet in die club. De PVV is een vergaarbak van incompetente klungels die er vooral voor zichzelf (en straks het wachtgeld) en het volksvermaak zitten.

Geef een reactie