De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Bezuinigingen onderwijs inzet campagne

Peter Kerris is voorzitter van de Jonge Socialisten Gelderland en staat op de lijst voor PS in Gelderland. Hij is student geschiedenis aan de Radbouduniversiteit. Vanochtend ging hij actie en campagne voeren voor zijn universiteit. Hij wil namelijk via de Provinciale Statenverkiezingen de voorgenomen bezuinigingen op het onderwijs proberen tegen te houden. Als er namelijk geen meerderheid voor de coalitie is in de eerste kamer, zouden de plannen voor hoge kosten voor langstudeerders wel eens niet door kunnen gaan. Kerris heeft een alternatief: het sociale leenstelsel.

Peter Kerris in zijn studentenkamer

Peter Kerris in zijn studentenkamer

Vlnr: Peter Kerris (JS), Carl Dirks (Jonge Democraten), Marijke Neutgens (JOVD)

Vlnr: Peter Kerris (JS), Carl Dirks (Jonge Democraten), Marijke Neutgens (JOVD)

Marijke Neutgens, voorzitter van de JOVD afdeling in Nijmegen, is ook voor een leenstelsel. Ze is niet voor de plannen van het kabinet, maar gaat toch VVD stemmen volgende week woensdag.

Carl Dirks (Jonge Democraten) denkt dat nog niet veel studenten zich realiseren dat de plannen van het kabinet al in september in zullen gaan als ze geen halt vinden in de Eerste Kamer. Hij verwacht ook dat als gevolg van de maatregel voor langstudeerders minder jongeren bestuursbaantjes zullen nemen. En dat zal ook gevolgen hebben voor de jongeren afdelingen van de politieke partijen.

campagne

Download 1
Download 2
Download 3
Download 4
Download 5
Download 6

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “Bezuinigingen onderwijs inzet campagne”

 1. Wanneer je op links stemt – mag je dan nog je rechter hersenhelft gebruiken? En mag je dan nog wel in een vliegtuig stappen – zo’n ding heeft namelijk een rechter – èn een linker vleugel?

 2. Ricardo zegt: 23-02-11 om 17:05

  Beetje korte termijn om vooral het onderwijs centraal te stellen. Met name de oppositie doet er goed aan de plannen van dit kabinet met de sociale zekerheid onder brede aandacht te brengen. Zo wil men vanaf 2015 stapsgewijs naar een bezuiniging van maar liefst 2000 euro per jaar op de toch al niet riante bijstand. Waarmee iedereen die het een tijdje tegenzit nog veel harder getroffen gaat worden.

 3. bas zegt: 23-02-11 om 19:20

  Onderwijs korte termijn????

  We zullen het eens zijn, Ricardo, dat van de bijstand geen 2000 euro af kan, maar bezuinigingen op onderwijs korte termijn noemen, dat gaat mij veel en veel te ver

 4. Ricardo zegt: 23-02-11 om 20:08

  @bas, ik stel slechts dat de campagne beperken tot de bezuinigingen op het onderwijs geen goed beeld geeft over alle bezuinigingsplannen van dit kabinet. Dat debat is net gevoerd en dus handig om profiel te maken. Door ‘links’en ‘rechts’.

  Je zult vanwege die campagne vast ook nog een premier zien die even partijpolitiek voorop stelt en hard roept dat geen meerderheid in de Eerste Kamer leidt tot Belgische toestanden. Onzin natuurlijk en zeer oude politiek, niet het zoeken van de beste meerderheden op onderwerp. Kies je voor een minderheidkabinet dan horen die ‘toestanden’ erbij.

Geef een reactie