De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Export vee onder druk en kortingen op pensioenen

In het Radio 1 Journaal vanochtend veel aandacht voor boeren die schapen, geiten en runderen houden. Mexico stopt de import namelijk vanwege het Schmallenbergvirus. Op steeds meer boerderijen wordt het virus aangetroffen. Voor Mexico reden om de import te stoppen. Ook Rusland denkt er over en China ook. Behalve de levende have gaat het ook om embryo’s en sperma. Verslaggever Maino Remmers spreekt over de gevolgen met betrokkenen.

Ook wordt vandaag duidelijk welke pensioenfondsen de uitkeringen gaan korten. Gert-Jan Dennekamp zet kort na acht uur de belangrijkste fondsen op een rijtje.
Vanmiddag wordt de bekerwedstrijd Ajax-AZ gespeeld; nadat die eerder was gestaakt op 21 december. Vanochtend zijn is verslaggeefster Karin Alberts op basisschool De Burijn in Alkmaar waar de kinderen instructie krijgen over wat ze kunnen verwachten.

Uiteraard het laatste nieuws over de situatie rond het cruiseschip Costa Concordia. Correspondent Bas Mesters is nog steeds op het eiland Isola del Giglio. Minister Rosenthal van buitenlandse zaken spreken we over de relatie met Israël. En we hebben een reportage over de ingestortte markt voor winterspeullen als sleeën, vetbolletjes, schaatsen en sneeuwruimers.

Dat en veel meer in in het Radio 1 Journaal van 06.00 tot 09.30 uur, met Marcel Oosten en Lara Rense.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “Export vee onder druk en kortingen op pensioenen”

 1. Bij mij rijst de vraag;

  Als verschillende landen de import stoppen; of hierover na denken..
  Hoe gevaarlijk is dit virus dan in Nederland?
  Is het schadelijk voor mensen, of alleen voor dieren?

  Het pensioen is ook zoiets.. Persoonlijk leef ik in de overtuiging dat tegen de tijd dat ik recht ga hebben op mijn (netjes opgebouwde) pensioen; er helemaal geen pensioenen meer worden uitgekeerd.
  Vandaar dat ik zelf alvast een “potje” (lees rekening) hiervoor heb geopend, en vooralsnog op reken dat dat alles is wat ik te besteden ga hebben op mijn oude dag..

Geef een reactie