De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Nieuwjaar, SP en alternatief natuurbeleid in het Radio 1 Journaal

Gelukkig Nieuwjaar! Wij leven dan al ruim drie weken in het nieuwe jaar, voor 1,3 miljard Chinezen begint vandaag het Jaar van de Draak. En dat zou wel eens een heel goed jaar kunnen worden. Correspondent Wouter Zwart legt uit waarom.

De SP zou bij verkiezingen weleens als grootste partij uit de bus kunnen komen, bleek dit weekend uit een opiniepeiling. Is de partij klaar om te regeren? En wat zou dat betekenen? Verslaggever Marc-Robin Visscher zoekt het uit in een van de plaatsen waar de SP in een coalitie meeregeert: Heerlen. En de kersverse voorzitter van de PvdA, Hans Spekman, legt uit hoe hij de PvdA weer wil laten groeien.

In Den Haag komen D66, PvdA en GroenLinks met een alternatief plan voor het natuurbeleid. Het kabinet wil bezuinigen maar de drie partijen zien daar niks in. De leiders van de partijen lichten hun plan toe.

Het is weer tijd voor spaaracties bij de supermarkten. Bij Albert Heijn moeten handpoppen van de Muppets de klanten lokken, Plus probeert het met voetbalplaatjes van spelers in de eredivisie, en bij de Spar kunt u stickers bij elkaar kopen van dieren in de oceaan. Jeroen Schutijser duikt in de wereld van de spaaracties.

Dat en meer, in het Radio 1 Journaal van 6:00 tot 9:30. Presentatie: Marcel Oosten en Lara Rense.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie