De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

De recessie, Syrië en de slimme energiemeter in het NOS Radio 1 Journaal

Nederland zit opnieuw in een recessie. De krimp komt vooral doordat huishoudens fors minder consumeerden. We vragen aan FNV Bondgenoten en MKB hoe Nederland uit deze recessie kan komen. En we vragen aan de topmannen van Akzo en Randstad wat hun bedrijven van de recessie merken.

De Syrische activist Danny Abdul Dayem, die als een van de weinige activisten beeldmateriaal naar buiten bracht over de situatie in Homs, vreest voor zijn leven. Hij ontvluchtte Syrië om het Europees parlement deze week toe te spreken. De NOS sprak met hem.

Iedereen in Nederland krijgt de komende jaren een slimme energiemeter. Deze digitale meter kan op afstand door het energiebedrijf worden uitgelezen. Verslaggever Maino Remmers gaat kijken bij een huishouden met en een huishouden zonder digitale meter.

Amsterdam maakt zich op voor de wedstrijd Ajax – Manchester United in de Europa League. Gisteravond werden al Ajax-aanhangers opgepakt die de confrontatie zochten met fans van United.

Dit en meer in het NOS Radio 1 Journaal, van 6 uur tot half 10. Presentatie: Marcel Oosten en Lara Rense.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


2 reacties op “De recessie, Syrië en de slimme energiemeter in het NOS Radio 1 Journaal”

 1. Jan Wegman zegt: 16-02-12 om 08:38

  Uw rapportage over de slimme meter is nog aan de gang, dus wellicht komt het nog, maar vergeet u niet het volgende:
  - in dit thema is nog een forse appel te schillen rond het thema privacy alvorens ” wij dit allemaal verplicht gaan krijgen” zoals u als fait accompli meldt
  - hopelijk vergeet u niet dat er stralingsvluchtelingen (lijdend aan EHS=electro hyper sensitiviteit) bestaan, die letterlijk niet zullen kunnen leven met een nieuwe bron van straling in hun huis, vaak nadat ze datzelfde huis met veel kosten en moeite enigszins leefbaar hebben gesaneerd
  Mag u van hen verwachten dat ze een apparaat in huis toelaten wat ze ziek maakt ? Dat gaat niet gebeuren!
  - hopelijk vergeet u niet te nuanceren dat de wetgeving niemand in bestaande huizen hiertoe verplicht
  - hopelijk laat u zich niet teveel voor het karretje van de industrie spannen zoals uit de 1e twee bijdrages van Maino Remmers wel lijkt:
  door de oude meter te plaatsen in een ouderwets, achterhaald daglicht en verder te larderen met interessante, maar totaal niet ter zake doende informatie.
  Succes.
  Kortom:

 2. Louis van Rasten zegt: 17-02-12 om 13:13

  Hoe uit deze recessie te kunnen komen is vrij simpel: zorgen dat de koopkracht toeneemt of in ieder geval gehandhaafd blijft. De koopkracht is namelijk de belangrijkste motor wil je een economie laten groeien zoniet draaiende laten houden.

  Bezuinigingen zijn in dit opzicht zeer slecht. Mensen houden nu al de hand op de knip angstig wat hen in de toekomst te wachten staat. Helaas zijn er partijen in de regering die bezuinigingen willen gaan doorvoeren (het CDA en de VVD) en daarbij de meest kwetsbaren de dupe willen laten worden. Dit is geen goede zaak en moeten wij niet willen. Het zijn nu juist die groepen die het meeste te lijden hebben van de economische crisis.

  Het is derhalve nog maar de vraag wat de PVV zal gaan doen wanneer straks begin maart de onderhandelingen over nieuwe bezuinigingen zullen gaan plaatsvinden. Is de PVV sterk genoeg om de bezuinigingsdrift van de beide andere partijen in toom te kunnen houden?

  Ik ben voor het instandhouden van de sociale voorzieningen en voor sociaalverzekeringsland in zijn algemeenheid omdat saneringen op dit gebied de meest kwetsbaren van de maatschappij zullen treffen. Derhalve zijn het maximeren van de WW alsmede bezuinigingen in bijvoorbeeld de zorg een zeer kwalijke zaak. Dergelijke maatregelen brengen ook geen zoden aan de dijk.

Geef een reactie