De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

PvdA, al-Haddad en Libië in het NOS Radio 1 Journaal

De hele PvdA-fractie steunt Job Cohen. Dat is volgens Cohen een van de uitkomsten van een vergadering van de fractie. Er was onrust ontstaan omdat Cohen had gezegd dat er overeenkomsten zijn met de SP. Maar is de lucht ook echt geklaard?

De omstreden moslimgeleerde Haitham al-Haddad mag naar Nederland komen van minister Opstelten. Maar een kamermeerderheid is tegen. Wat vindt kamerlid Joel Voordewind ervan dat al-Haddad toch komt?

Een jaar geleden begon in Libië de revolutie. Met midden-oostendeskundige Bertus Hendriks bespreken we hoe het land er voor staat.

En wat heeft de eerste drie maanden 144 opgeleverd, het telefoonnummer voor dieren in nood? Verslaggever Maino Remmers gaat op onderzoek uit.

Dit en meer in het NOS Radio 1 Journaal, van 6 uur tot half 10. Presentatie: Lara Rense.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “PvdA, al-Haddad en Libië in het NOS Radio 1 Journaal”

 1. Dan zegt: 17-02-12 om 08:03

  Libië, eens het meest welvarende land in Afrika, nu met steun van de NAVO en NL chaos, martelingen, straffeloosheid.
  Graag uitgebreid in het nieuws brengen want net zo wetenswaardig als de opstand en NAVO acties van een jaar geleden.

  Of zijn er andere redenen om het een wel en het ander niet in het nieuws te brengen?

 2. Bas zegt: 17-02-12 om 10:08

  Wat voor kleine kinderen soms heel raar is, is dat mensen soms precies het omgekeerde bedoelen van wat ze zeggen. De bewering ‘De hele PvdA-fractie steunt Job Cohen’ is daar een mooi voorbeeld van

  Het enkele feit dat het nodig gevonden wordt het te zeggen geeft al aan dat het niet waar is dat de fractie Cohen steunt

  Nee, Cohen heeft deze aanval overleeft, en wat er de volgende keer komt, dat zien we dan wel

  Eigenlijk is taal best leuk

 3. Ferry zegt: 17-02-12 om 12:12

  Zolang het Wilders vrij staat alle mogelijke zin en onzin de wereld in te bazuinen, zolang lijkt het even onzinnig om een moslim fundamentalist uberhaupt te weigeren. Het een is nu eenmaal de consequentie van het ander. Kwestie van met een maat meten.
  Pijnlijk is trouwens hoe een premier enkel en alleen uit coalitie overwegingen zijn mond houdt (of als een kleine kleuter: moet houden) over die klachtensite van de PVV.

 4. Louis van Rasten zegt: 19-02-12 om 14:24

  De onrust binnen de PvdA is simpel te verklaren door het feit dat er geen duidelijkheid is. Daarnaast heeft Cohen -alle vriendelijkheid ten spijt- geen charisma. Dit heeft zo zijn effect op de kiezer. De SP daarentegen doet het uitzonderlijk goed omdat die partij de bovengenoemde aspecten wel bezit. Een man als Roemer heeft charisma en begrijpt ook zeer goed de grote problemen die er zijn in het land. Dat een partij zoals de PvdA hier op mee wil liften begrijp ik daarom maar al te goed. Helaas zijn er tussen beide stromingen toch degelijk grote verschillen te noemen.

  Dan is er ook nog de crisis en mensen maken zich dan ook grote zorgen over hun hebben en houden. Een partij als de SP maar zeker ook de PVV spint hier garen bij. Men kan dit ook zeer goed zien in de opiniepeilingen. Wanneer de nood aan de man komt, gaan mensen steeds meer aan hun eigen achtertuin denken. Het is daarom ook nog maar de grote vraag wat de PVV zal gaan doen wanneer er straks in maart nieuwe onderhandelingen dreigen te komen over bezuinigingen in de zorg en de sociale zekerheid omdat dit nou die typische “eigen achtertuinaspecten” zijn. Gaat de PVV mee met de asociale bezuinigingsdrift van het CDA en de VVD of trekken zij de stekker eruit om de weg open te maken voor hernieuwde verkiezingen? Er zal steeds meer de centrale vraag worden gesteld of wij aan Brussel moeten gaan betalen of dat wij aan onze eigen achtertuin moeten gaan denken? Ik denk zelf dat laatstgenoemd aspect steeds meer aan de orde zal gaan komen……….

Geef een reactie