De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

De dag na Het Besluit

Job Cohen maakte zijn besluit te stoppen als fractievoorzitter maandagmiddag bekend. In het Radio 1 Journaal blikken diverse PvdA-leden terug op zijn leiderschap én vooruit naar de keuze die de partij nu moet gaan maken. Wie zijn kandidaat om Cohen op te volgen, wat voor koers staan zij voor en belangrijker nog, hoe krijgt een nieuwe fractievoorzitter de boodschap van de partij helder overgebracht?
 
Verslaggever Marc-Robin Visscher legt die vragen ook voor aan een drietal jonge, ambitieuze lokale PvdA-politici. Hoe kijken zij naar de verwikkelingen in Den Haag? Ook bijzonder hoogleraar Paul de Beer geeft zijn visie op de toekomst van de partij. 

Zes jaar geleden kwam Hamas in Gaza aan de macht. De radicaal islamitische organisatie dat vooral aan de stemmen van vrouwen. Maar die hebben daar maar weinig profijt gehad. De Somalische hoofdstad Mogadishu viert het verdrijven van Al Shabaab uit de stad. Maar die terreurbeweging is nog niet verslagen en de VN overweegt de missie van de Afrikaanse Unie flink uit te breiden. 

Enschede maakt zich op voor de return van FC Utrecht tegen Twente, aanstaande zondag. 59 Utrecht-supporters komen de stad niet in. Burgemeester Den Oudsten van Enschede legt uit waarom hij die maatregel neemt.  

Dat en meer in het Radio 1 Journaal, van 6:00 tot 9:30. Presentatie: Lara Rense en Marcel Oosten

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie