De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Maandag in het Radio 1 Journaal

Maandag in het Radio 1 Journaal aandacht voor de vergoeding die kroongetuige Peter la S. krijgt voor zijn getuigenis in het liquidatie-proces. Uit documenten die in handen van de NOS zijn, blijkt dat het gaat om een bedrag van 1,4 miljoen euro. De advocaat van één van de verdachten in het proces reageert. Ook praten we met emeritus hoogleraar strafrecht Anton van Kalmthout over de zaak.

In Syrië gaat de strijd tussen regeringstroepen en opstandelingen door. Verslaggever Jan Eikelboom houdt ons vanuit Damascus op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Correspondent Bram Vermeulen vertelt vanuit Turkije over de mensenrechtensituatie in Syrië, waar Human Rights Watch over aan de bel trekt.

Terwijl in het Catshuis wordt onderhandeld over de extra bezuinigingen die het kabinet moet doorvoeren, is de discussie over ontwikkelingssamenwerking op stoom gekomen. Er gaan stemmen op om de norm die nu geldt – dat 0,7% van het bruto nationaal product aan ontwikkelingssamenwerking wordt besteed – los te laten. Verslaggever Marc-Robin Visscher peilt bij verschillende organisaties de bezuinigingsmogelijkheden.

En Dame Edna gaat met pensioen. Het flamboyante karakter verdwijnt na 50 jaar uit het publieke verkeer. Aan Paul Haenen vragen we wat de bebrilde verschijning voor hem heeft betekend.

Dat en meer, in het Radio 1 Journaal van 6:00 – 9:30. Presentatie: Lara Rense en Marcel Oosten

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “Maandag in het Radio 1 Journaal”

  1. Ik stel voor: rurale onbenulligheid

Geef een reactie