De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

- 7 °C = + 5 cm

Laagje voor laagje, dag en nacht, we hebben inmiddels allemaal gezien en gehoord hoe het moet. Noordlaren geniet dezer dagen landelijke bekendheid dankzij de prestaties van de leden van ijsclub De Hondsrug…

Het Groningse dorp maakt zich op voor de komst van honderden schaatsliefhebbers. Drie centimeter ijs op de skeelerbaan was al voldoende, maar de “ijsmeesters” gaan door en verwachten dat er vanmiddag 5 centimeter ijs ligt. Vorig jaar kwamen er ongeveer 700 belangstellenden kijken naar de marathon en dat is voor een dorp met ongeveer 180 inwoners een heleboel!

Het gebouw van basisschool De Rieshoek wordt vanmiddag overgenomen door de ijsvereniging. In de klaslokalen worden kleedkamers ingericht, en er komt een “perscentrum” voor de vele toegestroomde journalisten…

bijdrage1

bijdrage2

bijdrage3

bijdrage4

bijdrage5

 

Foto’s: NOS

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “- 7 °C = + 5 cm”

  1. Loretta zegt: 17-01-13 om 14:24

    Ik kom er al aan hoor!:D

Geef een reactie