De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Ondertussen bij de Norbertijnen…

Op z’n zachtst gezegd verbaasd waren ook de Norbertijnen in de Abdij van Berne over de uitkomst van het conclaaf…


Officieel heet het klooster de Abdij van Berne Rooms Katholiek Norbertijnen Klooster. Hier in Heeswijk-Dinther wonen 20 mannen. Soms zijn er ook gasten, die enkele nachten blijven. En vanochtend is het Radio 1 Journaal op bezoek. Denis Hendrickx (63) werd hier twee maanden geleden tot abt gekozen. Dat ging net als in Rome met een geheime stemming zonder contact met de buitenwereld, en de stembriefjes werden verbrand.

Abt Hendrickx verwachtte dat de nieuwe paus Braziliaans of Italiaans zou zijn: ”Twee honden vechten om een been, een derde loopt er ras mee heen”, haalt de abt aan: “Ze hebben een ander gekozen dan in de breedte gedacht werd.”

De Abdij heeft een boekhandel die binnenkort een nieuw boek over Fransiscus uitgeeft. Nadat het nieuws over de nieuwe paus bekend werd, belde directeur Hans Peters snel de drukkerij om de oplage te verdubbelen (van 500 naar 1000) want, zo verwacht hij, boeken over Fransiscus zullen de komende tijd extra in trek zijn.

Audiofragment 1
Audiofragment 2
Audiofragment 3
Audiofragment 4
Audiofragment 5

Op de foto: Abt Denis Hendrickx poseert voor portretten van zijn voorgangers in de Abdij van Berne en de NOS Radiowagen voor de abdij foto NOS

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “Ondertussen bij de Norbertijnen…”

  1. r.alers-Verbeek zegt: 14-03-13 om 16:20

    Het was een zeer prettige,warme weergave van de indrukken bij de Norbertijnen over de nieuw benoemde Paus

Geef een reactie