De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Wachten op verbinding

Mobiele telefoons hebben een slecht bereik in de regiogebieden. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.

Gemeenten in Twente en de Achterhoek willen dat het Rijk actie onderneemt. Vooral voor het noodnummer 112 zou overal bereikbaar moeten zijn, vinden ze (nu vraagt de overheid 95% dekking).

Onlangs heeft er brand gewoed in een stal van De Meyboom in Lattrop. De paarden werden gered door een oplettende stagiaire, vertelt eigenaar Hans Groeneveld. Het duurde even voordat brandweer en politie bereikt konden worden.

De zus van Hans is Marga Bult. Zij besloot actie te gaan voeren tegen het slechte bereik van mobiele telefoons in grensgebieden. Morgen overhandigt ze een zwartboek met klachten aan burgemeester Cazemier (VVD) van de gemeente Dinkelland…

Audiofragment 1
Audiofragment 2
Audiofragment 3
Audiofragment 4
Audiofragment 5
Audiofragment 6

Op de foto: Marga Bult en haar broer Hans Groeneveld NOS/Paul Funke

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


5 reacties op “Wachten op verbinding”

 1. Gerrit van Keulen zegt: 02-04-14 om 07:42

  in geval van geen of slechte verbinding met 112: mobiel uit > dan i.p.v. PIN-code 112 toetsen en mobiel aanzetten.

 2. Gerrit van Keulen zegt: 02-04-14 om 07:44

  In Lattrop zie je in Duitsland de zon opkomen én in Duitsland ondergaan…

 3. jan Versteeg zegt: 02-04-14 om 08:52

  Niet alleen in de grensstreek maar ook in bv de Bommelerwaard zijn gebieden waarin de mobiele dekking slecht tot niet is. Hier in Zaltbommel heeft de politiek getracht de providers te activeren tot bv extra zendmasten maar dat is tot op heden mislukt. Ik ben dus gebonden aan mijn vaste lijn.
  De gemeente stuurt wel steeds oproepen tot deelnemen aan Burgeralert en SMS alert en zo.maar daar kan ik niet aan deelnemen.

 4. Het komt erg komisch over dat mensen die de afgelopen vier jaar niets aan de noodzakelijke verbetering van de bereikbaarheid van 112 met mobieltjes in Oost Nederland hebben gedaan nu om het hardst roepen dat dit probleem moet worden opgelost.
  Reeds in 2010 schreef de politieke partij We Doen Wat We Zeggen (WDWWZ) een brief aan de gemeenteraad van Dinkelland over deze kwestie. Naar aanleiding daarvan nam VVD-wethouder Pim Koegler het initiatief voor de plaatsing van een mast in Lattrop op een weiland op een plek waar geen woning in geen velden of wegen is te bekennen. Desondanks kwamen er bezwaren, waardoor het plan om samen met de Universiteit van Twente een mast te realiseren van tafel ging. De bewoners van Lattrop, Tilligte, Agelo en Saasveld hebben kilo’s boter op hun hoofd door te klagen over de telefonische onbereikbaarheid. De indieners van bezwaarschriften hebben zelf op hun geweten dat onnodig mensenlevens op het spel worden gezet. Vodafone heeft al kenbaar gemaakt dat het wil investeren in masten. De gemeente Dinkelland moet nu maar een geschikt terrein aanwijzen. Wie nu nog het hart heeft om bezwaar aan te tekenen wordt publiekelijk aan de schandpaal genageld. Wat een stelletje hypocrietelingen! Er zou een wet moeten komen die de gemeenten in staat stelt om in het algemeen belang dwingend voorzieningen te treffen. Daarmee worden ongelukken voorkomen. Je zal maar een hartstilstand krijgen en geen gehoor krijgen bij 112.
  De gemeenteraad van Diinkelland en de burgemeester moeten zich schamen dat er vier jaar niets aan dit probleem is gedaan. Dat is tekenend voor de geringe kwaliteit van het lokale bestuur.
  Zo zijn de feiten en niet anders!

  R. Leget, Denekamp

 5. Chris zegt: 04-04-14 om 21:51

  Ik denk dat iedereen het ermee eens is dat het noodnummer overal beschikbaar moet zijn. En het lijkt mij dat dat toch tamelijk eenvoudig te realiseren is. Waarschijnlijk is het al lang duidelijk waar de ‘blinde vlekken’ zitten. Kwestie van extra masten plaatsen. Maar goed, dat kost natuurlijk geld…

Geef een reactie