De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Wie wat waar waarom wethouder (en hoe)

Wie kiest er tegenwoordig nog voor het wethouderschap?


Oud-wethouder Frank Speel (CDA) schreef een boekje voor beginnende wethouders. Zelf moest hij twee maal aftreden als wethouder in Zoetermeer: “Had ik dit boekje toen gehad, dan had ik zeker één keer kunnen blijven zitten”, zegt Speel. Het boekje heet “Vliegende start als wethouder” en is uitgegeven door de Wethoudersvereniging.

De gemeente Oudewater heeft inmiddels een nieuw college en de twee kersverse wethouders bladeren het boekje belangstellend door. Wethouders Ad de Regt (CDA) en Bert Vermeij (Onafhankelijken) beginnen enthousiast aan hun nieuwe baan maar zijn zich ook terdege bewust van het afbreukrisico: één op de drie wethouders haalt het einde van de collegeperiode niet…

Audiofragment 1
Audiofragment 2
Audiofragment 3
Audiofragment 4
Audiofragment 5

Op de foto: wethouder Bert Vermeij (Onafhankelijken), auteur Frank Speel en wethouder Ad de Regt (CDA) voor het stadskantoor van Oudewater NOS/Jantine Keuterink

afbeelding wethoudersvereniging.nl

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie