De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Belgie – Nederland

Voor het eerst in twaalf jaar doen de Rode Duivels weer mee aan het WK. Dat is ook in Baarle-Nassau goed te merken!

In Baarle-Nassau en Baarle-Hertog vind je Nederland en België door elkaar. Aan de huisnummerbordjes kan je zien of het een Nederlands of een Belgisch huis betreft. Maar vandaag de dag verraadt ook de versiering in de straten met wie we te maken hebben… of toch niet? De bewoners hier blijken behoorlijk tweezijdig als het over voetbal gaat…

Het gerucht gaat dat de Belgische vlaggetjes aanzienlijk duurder waren dan de Nederlandse. Wáren, want promotiemateriaal voor de Rode Duivels is moeilijk te krijgen. Dit in tegenstelling tot oranje prullaria waarvan een eindeloze voorraad lijkt te bestaan.

Een (Nederlandse) bewoner van Baarle-Hertog bouwde een ronde “Red Devils”-tafel op elleboog-hoogte waaraan, zo is de bedoeling, de buurt gezellig samen een pint kan vatten. De tafel is bijna af: “Er moet nog een duivel op”.

 

We gaan op café bij Peter van Kaathoven die in deze contreien een reputatie heeft: twintig jaar geleden kwastte hij zijn toenmalige kroeg half oranje, en half in de kleuren van de Belgische vlag. Ook in zijn huidige café zitten aanhangers van Nederland en België gebroederlijk naast elkaar. De Belgische brouwer overspoelde het café met promotiemateriaal waaronder bierglazen met het Belgische elftal er op.

Wat als België uitgeschakeld wordt? Dan zijn ze hier gewoon voor Nederland. En andersom. Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit: “Het blijft toch feest.”

 

 

 

Audiofragment 1
Audiofragment 2
Audiofragment 3
Audiofragment 4
Audiofragment 5

 

 

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


2 reacties op “Belgie – Nederland”

  1. fred zegt: 12-06-14 om 13:07

    het was gezellig van de morge mee den NOS aan de koffie gr

  2. mooi toch de nederlandse vlag gebroederlijk langs de belgische vlag.

Geef een reactie