De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Eindelijk tijd om te lezen

Hij heeft het boek over Kieft in zijn handen, zij grijpt richting Jill Mansell “Rozengeur en zonneschijn”. De rolkoffer moet dan nog naar de onverbiddelijke grondstewardess die koffer na koffer wegwerkt voor de prijsvechter richting de vakantiebestemming. “Toch wil ik liever een echt boek vasthebben” zegt de man. “Ik vind de E-reader ook niet zo fijn. Die springt vaak ineens van de pagina af en dan weet je niet meer waar je bent”. Het boek blijft onmisbaar in de koffer…

 

 

Ook op Eindhoven Airport wordt op het laatste moment nog een boek gekocht. Daar is tijd voor op vakantie omdat de dagelijkse beslommeringen nu niet alle tijd opslurpen. Onder de zon wegdromen in de fantasiewerkelijkeid. “Vooral thrillers doen het goed op vakantie” zegt Wiliam Remmers (geen familie) van Boekhandel Adr. Heinen in Den Bosch. Het is de topdrukte zoals voor Sinterklaas en Kerst en dat is mooi meegenomen na de Polare dip en de doorstart die de boekhandel maakte.

 

Wiliam Remmers van boekhandel Adr. Heinen

Op station Den Bosch vertrekt de autoslaaptrein richting het zuiden. Omdat hier extra kilo’s niet aangerekend worden is het gemakkelijker een fikse stapel boeken mee te nemen. Koch komt langs, John Green’s Weeffout in onze sterren wordt ook veel genoemd. Ook het boek van Jonas Jonasson over de 100 jarige man die uit het raam klom en verdween blijkt populair onder de vakantiegangers. Op Eindhoven Airport moet de verslaggever oppassen voor een cliché. In de rij voor de incheck richting de Turkse kuststroken nauwelijks literatuur. “Een doktersromanneke” zegt een vrouw. Terwijl haar man de zware trolley voortduwt met daarop de volgepropte koffers. “Ik lees graag roddelblaaikes” zegt hij. Boeken konden niet meer in de koffer. Even verderop een gezin die zowat de hele Libris top tien mee heeft, vooral moeder en dochter verslinden boek na boek. Ook hier: de rest van het jaar is er nauwelijks tijd om te lezen. Bij Adr. Heinen hebben ze nog een tip: “Jaap Robben met het boek “Birk” is een aanrader. Het verscheen in april maar is een prachtig boek over een vader die met zijn zoon gaat zwemmen. De vader keert niet terug, maar meer mag ik niet verklappen”. En dan snelt de boekenverkoper terug naar de rij bij de kassa…

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


10 reacties op “Eindelijk tijd om te lezen”

 1. bennie zegt: 17-07-14 om 09:03

  tip ivm boek-boston strong van jef bauwman…beste sprookjesboek allertijden…een echte aanrader…MUST READ…bestseller geweest in usa…elke sportliefhebber/marathonloper/sprookjes liefhebber moet dit boek in de kast hebben…

 2. bennie zegt: 17-07-14 om 09:06

  TIP IVM BOEK: LEEST LEKKER MAKKELIJK WEG…BOSTON STRONG HET SCHOKKENDE OVERLEVINGSVERHAAL VAN JEF BAUWMAN(BOSTON BOMAANSLAG 2013)TRANEN IN MIJN OGEN….HARTVERSCHEUREND…KIPPENVEL…..

 3. bennie zegt: 17-07-14 om 09:13

  de tientallen boeken van 9-11 inside job…zijn ook zeerrrrrr educatief..en ook nog op waarheid berust…

 4. bennie zegt: 17-07-14 om 09:19

  de boeken van ex-collega charles groenhuijsen zijn ook meesterlijk…zeer oprecht…onafhankelijk…totaal geen propaganda…(opmerkelijk zelfs…)er zijn nog maar weinig journalisten-amerika-deskundigen die zo amerika-kritisch zijn…op maarten van rossum en michiel vos na,want deze beide heren zijn ook zeer onafhankelijk,oprecht,puur…echte lefgozers…

 5. bennie zegt: 17-07-14 om 09:24

  alle boeken die over new world order gaan en ultra mindcontrol media zijn ook een echte aanrader….leest lekker makkelijk weg…een thriller is er niks bij….fijne vakantie gewenst en geniet van het lezen van u welverdiende rust…vriendelijke groetjes bennie

 6. bennie zegt: 17-07-14 om 09:29

  william cooper heeft ook zeer goede boeken geschreven…r.i.p (de boeken waren zo goed dat bill clinton en george bush hem hebben laten vermoorden…hij was een beetje te eerlijk,slim….en dat mag nie..want anders worden de schaapjes wakker..en das nie fijn…)

 7. bennie zegt: 17-07-14 om 09:36

  boeken:de macht van de media of illuminati mindcontrol of van cathy o’brien..of freemasons usa gouvermant/media…zijn ook zeer educatief/spannend…leest lekker weg……..

 8. DOVANI zegt: 23-07-14 om 12:00

  Een leven lang opgegroeid met boeken, en mij krijgen ze niet, ik herhaal; NIET aan de E reader, nee bedankt.
  Het enige minpuntje zijn sommige bieb boeken die in handen van rokers zijn geweest, zo smerig!
  Maar ammenooitnie zal ik stoppen met lezen, o zo !!!

 9. Hazza zegt: 24-07-14 om 01:10

  “Toch wil ik liever een echt boek vasthebben” en “Het boek blijft onmisbaar in de koffer…”

  en ik dacht dat altijd dat het om de inhoud ging en niet de manier waarop het verhaal verpakt wordt.

  bovendien is de prijsvechter onverbiddelijk als je meer kilos papieren boeken in je bagage hebt dan waar voor je betaald hebt.

  een ander voordeel is dat je meerdere e-books op je device kunt zetten op desnoods op een aparte SD kaart mee kan nemen zonder extra bagage kosten en je CO2ZERO bijdrage gebruikt kan worden om de CO2 te bestrijden ipv de bomen voor je papieren boeken te vervangen.

  ;-)

 10. Bas zegt: 25-07-14 om 08:57

  Om het heel eenvoudig te zeggen, op een e reader lees je toch ook?

  Eerlijk gezegd, ik heb zo’n ding niet, wellicht moet ik zeggen nog niet, en ik vind het prettig om in een boek te bladeren.

  Maar roepen dat een e reader niet deugt, niet kan deugen, dat vind ik erg apart. Het zit er dik in dat ik over 1, 5 10 of 20 jaar echt zo’n ding zal aanschaffen.

Geef een reactie