De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Nieuw presentatieduo Radio 1 Journaal

Lara Rense en Marcel Oosten vormen het nieuwe presentatieduo van het NOS Radio 1 Journaal in de ochtend.

Het afgelopen jaar waren Michiel Breedveld, Bert van Slooten, Marcel Oosten en Catrien Straatman te beluisteren in het programma. Om meer meer continuïteit van stemmen in de uitzending te krijgen heeft de NOS voor het nieuwe koppel gekozen.

Lara Rense werkte eerder voor radiozender BNR, waar ze het middagprogramma Powerlunch presenteerde. Daarna heeft ze in de zomer drie maanden ingevallen bij de Wereldomroep. Marcel Oosten presenteert het Radio 1 Journaal al enkele jaren.

Lara Rense heeft erg veel zin in haar nieuwe baan en heeft de afgelopen tijd veel met Marcel Oosten gerepeteerd. “Daar zitten we dan, in de studio van Radio 1. Het nieuwe tweetal in de ochtend. We hebben al heel wat uren samen doorgebracht en veel gepraat over radio”, zegt Rense op haar weblog.

Dynamisch
“Hoe moeten de uitzendingen klinken en waar zit onze kracht? We waren het gelukkig al snel eens. De ochtendeditie van het NOS Radio 1 Journaal moet hét programma zijn waarmee je opstaat en je dag begint. Een dynamische uitzending ook, waar de twee presentatoren elkaar aanvullen en versterken.”

De presentatrice wil de luisteraar op een losse manier bijpraten over de actualiteiten, een betrouwbare nieuwsbron zijn en het laatste nieuws als eerste melden. “In het Radio 1 Journaal moet je verder de meest uiteenlopende Nederlanders kunnen horen en zullen we de hoofdrolspelers uit het nieuws kritisch bevragen.”

Ochtendmens?
Rense heeft van veel mensen de vraag gehad of ze een ochtendmens is. “Het zal inderdaad wel even wennen zijn dat vroege opstaan! Elke dag om 4.00 uur mijn bed uit, slik. I’ll need lots and lots of strong coffee.”

laramarcel_groot

Ook in de avonduitzending verandert het stemgeluid. Lucella Carasso neemt daar vanaf januari de meeste uitzendingen voor haar rekening. Zij presenteert dan de uitzendingen van maandag tot en met donderdag.

Tijdens Carasso’s zwangerschapsverlof neemt Rik van de Westelaken het stokje over. Wanneer Govert van Brakel eind oktober met pensioen gaat, zal Van de Westelaken vijf avonden per week gaan presenteren.

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie