De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Eigenlijk is Tour vandaag begonnen

Zaterdag stappen de renners pas op, maar de Tour de France is voor de NOS-equipe vandaag al begonnen.

Een klein deel van de verslaggevers, redacteuren en producers is op weg naar Corsica. Vandaag 1.300 kilometer met de auto van Hilversum naar de zuid-Franse havenplaats Toulon. Daar vertrekt morgen de boot naar Corsica. Een oversteek van 6 uur.

Op die manier kan er donderdag voor het eerst verslag worden gedaan van La Grande Boucle vanaf het Franse eiland.

De afgelopen weken heeft de redactie van NOS Sport zich op diverse gebieden voorbereid op de Tour. Verslaggever Kees Jongkind volgde voor zijn twee documentaires de voorbereidingen van Robert Gesink en Bauke Mollema. Radio-verslaggevers Steven Dalebout, Gio Lippens, Jeroen Wielaert en Sebastiaan Timmerman maakten al 23 radio-verhalen over Nederlandse debutanten uit de rijke Tour-geschiedenis.

Uitzendlocaties

Voor de Avondetappe reisden de regisseur en producer al door heel Frankrijk, op zoek naar mooie uitzendlocaties. Om vervolgens met alle gemeentes en andere betrokkenen vergunningen, diners, hotels te regelen. Een hels karwei dat ook vandaag, vier dagen voor de Tour de France, nog niet helemaal klaar is. Dat geldt ook voor de redactie van de Avondetappe. Al zo’n tachtig procent van de gasten is geregeld, maar er staan nog gaten in het rooster.  Niks om je druk over te maken, want we hebben nog genoeg leuke gasten ‘uitstaan’.

Maanden voorbereiding, waarvan de laatste twee maanden intensief. Zo zag het er voor de medewerkers aan de Avondetappe de laatste tijd uit. In totaal wordt het programma met 21 mensen gemaakt. Elke dag een live uitzending vanuit een andere plek. Een zware klus, maar iedereen vindt het erg leuk om aan mee te werken.

Nog vijfhonderd kilometer naar Toulon. We zijn over de helft.

De volgende keer: wie doet wat bij de Avondetappe.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie