De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

NOS in de Tour

Vanaf 29 juni is de Tour de France dagelijks live te volgen bij de NOS; op televisie, radio, teletekst en internet.

De etappes, die ook tijdens de honderdste editie van commentaar worden voorzien door Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot, zijn rechtstreeks te volgen via Nederland 1 en NOS.nl. Het NOS Tourjournaal is dagelijks om 19.30 uur te zien op Nederland 3, met onder meer een samenvatting van de etappe en de laatste reacties vanuit de koers.

De Avondetappe
Ook De Avondetappe keert terug. Mart Smeets presenteert vanuit Frankrijk elke avond rond 22.10 uur het succesvolle programma, dat zijn elfde jaargang ingaat. Naast Mart nemen achtereenvolgens Edwin Winkels, Thijs Zonneveld en Bert Wagendorp één week plaats aan tafel. Han Kock en Jeroen Stekelenburg maken vanuit Frankrijk de reportages.

Radio Tour
Na de Studio Sportzomer van 2012 keert Radio Tour in 2013 terug in zijn vertrouwde format, met meer aandacht voor chansons en Tour-artiesten. Dione de Graaff (vanaf 14.00 uur) en Jurgen van den Berg (vanaf 16.00 uur) zijn dagelijks live te horen op Radio 1. Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman doen het live-verslag, Steven Dalebout en Jeroen Wielaert verzorgen de reportages.

Teletekst
Teletekst gaat alweer zijn 34ste Tour de France in. Vanaf 29 juni zijn de live-verslagen, nieuwsberichten, uitslagen, klassementen en ploegen terug te vinden op de pagina’s 850 tot 878.

NOS.nl
De internetredactie fietst live mee met de renners. Dagelijks is er vanuit de start een liveblog, dat ook via twitter te volgen is. De live-uitzendingen van televisie en radio worden gestreamd via NOS.nl, waarop ook alle nieuwsberichten, klassementen en reacties (in woord en beeld) terug te vinden zijn.

Nieuw in 2013 zijn de bijdragen van Mart Smeets, die met de kennis van nu terugblikt op een Tour van twintig jaar geleden. Daarnaast houden de NOS-verslaggevers vanuit Frankrijk weblogs bij én er is een ‘Tour Top 100’, waarmee bezoekers van de website kunnen stemmen op honderd historische (door de redactie geselecteerde) momenten.

Mobiel, connected TV
De Tour de France altijd en overal bij de hand? In de NOS-App kijk je alle etappes live mee, ben je direct op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je alle hoogtepunten en uitzendingen terug. Navigeer op je mobiel naar nos.nl/app. Als je geen geschikt toestel hebt, kan je de Tour volgen op onze mobiele website op m.tour.nos.nl.

Alles over de Tour vanuit je luie stoel? Dat doe je op de ConnectedTV Sport app van NOS. Hier kijk je de etappes live mee en vind je hoogtepunten en uitzendingen op ieder moment terug. De ConnectedTV Sport app van NOS vind je op Samsung, Philips, Sony en LG toestellen.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie