De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Weblog Sydney

 • Spionnen en smerige politiek

  Drie jaar geleden schreef ik dat de Nieuw Zeelandse verkiezingen pas leuk werden dankzij een rel. De geschiedenis herhaalt zich, want ditmaal is het niet anders. 

  7 reacties Lees verder →

 • Australië niet voorbereid op afkoeling aarde

  Is Australië bezig met een war on climate change? Eén van de belangrijkste adviseurs van Australië maakt zich in ieder geval belachelijk door te waarschuwen voor afkoeling van de aarde.

  58 reacties Lees verder →

 • Australië rouwt

  Vandaag houdt Australië een dag van nationale rouw. Vlaggen hangen halfstok en in Melbourne wordt een dienst gehouden waar de 38 Australische slachtoffers worden herdacht. In het toestel zaten 28 mensen met een Australisch paspoort. Tien andere slachtoffers waren naar Australië geëmigreerd.

  3 reacties Lees verder →

 • Australië miste memo over start WOI

  Het duurde even voor Australië door kreeg dat het zich moest voorbereiden op de Eerste Wereldoorlog. Een memo uit Engeland werd aangezien voor een routinebericht en met vertraging doorgestuurd naar de minister-president. Die er niet in slaagde het bericht te decoderen.

  1 reactie Lees verder →

 • Indrukwekkende rouw

  Het verdriet spat van de dubbele pagina die the Australian dit weekend publiceert met alle Australische slachtoffers. Het gaat om 28 Australiërs en dertien mensen die Australië hun thuis noemden. In die categorie vallen ook de negen Nederlanders op de lijst.

  5 reacties Lees verder →

 • De bronzen generatie

  Het heeft een tijdje geduurd voor de Australiërs doorhadden dat een nieuwe gouden generatie zich niet zomaar aandient. Inmiddels wordt hard gewerkt aan de inhaalslag. ,,We zijn pas op de helft.”

  Geen reacties Lees verder →

 • The footy is on

  Vandaag maken Australiërs zich op voor een geweldige football wedstrijd. En dan is er ook nog die pot tegen Nederland.

  4 reacties Lees verder →

 • Zit er samba in de Socceroos?

  Tijdens het WK plaats ik blogs over voetbal in Australië. Vandaag de eerste.

  4 reacties Lees verder →

 • Belofte maakt schuld

  Hij predikte geen verrassingen en geen nieuwe belastingen. In zijn eerste begroting breekt hij met beide. Waarom denkt Abbott dat hij daarmee kan wegkomen?

  7 reacties Lees verder →

 • Australië, douze points

  Vanavond doet Australië voor het eerst mee met het Songfestival. Inderdaad, Australië. Het land heeft een lange liefdesgeschiedenis met het liedjesfestijn.

  3 reacties Lees verder →

  • Over dit weblog

   Correspondent Robert Portier plaatst hier weblogs over wat hij zoal meemaakt rondom zijn werkzaamheden als correspondent in Australië. Zijn standplaats is Sydney.
  • Reageren?

   Reacties op dit weblog zijn uiteraard van harte welkom.
   Wel is er een aantal spelregels:

   1) Alle reacties worden gemodereerd. Wij doen dat zelf. Het kan soms even duren voordat een reactie geplaatst wordt.

   2) Let op: Eenmaal geplaatst blijft geplaatst. Bijdragen aan een discussie worden door ons niet achteraf verwijderd, ook niet op verzoek. Schrijf dus geen dingen waar u later spijt van kunt krijgen.

   3) De blogs zijn een platform voor reacties en discussie, geen uitlaatklep voor scheldkanonnades. Houd het aub beschaafd. Reacties die beledigingen of scheldwoorden bevatten worden niet geplaatst.

   4) Houd het ook zakelijk, dat wil zeggen: niet nodeloos op de man spelen.

   5) Alleen inhoudelijke reacties op het onderwerp van een blogpost worden geplaatst. Met andere woorden: blijf on-topic.

   6) Het is de bedoeling dat reacties de discussie bevorderen. Steeds weer hameren op hetzelfde punt heeft geen zin, tenzij met nieuwe argumenten.

   Reacties die niet aan de spelregels voldoen worden niet geplaatst.