Tourartiest

26-7-2009Tourartiestuitslag bekend: Coldplay Tourartiest Allertijden 2009!

Len Doens

Het was even spannend. De site leek even gehacked, maar onze IT- en Nieuwe Media-afdeling hebben alles op alles gezet om de pagina weer online te krijgen. De eindstand is dus bekend. Een uurtje later dan verwacht... En het is........... Coldplay! Heeft de Britse band iets met de Tour ? Niet echt, feit is wel dat Chris Martin en Co wel Tourartiest zijn geweest in het verleden van Radio Tour de France. En daarom ook in de lijst van 101 artiesten terecht zijn gekomen. Feit is ook dat ze erg populair zijn, anders krijg je niet bijna 70.000 stemmen. Een terechte winnaar als je de stemmen bij elkaar optelt dus! Ik vermoed dat ze ook veel reststemmen hebben opgehaald. Populaire groep! De Amazing Stroopwafels eindigen als derde samen met Charles Aznavour. Rowwen Heze moet dit jaar genoegen nemen met de tweede plek. Wij van de Tourartiestdirectie gaan morgen meteen evalueren... Volgend jaar meer nieuws... Dank, namens ons...

26-7-2009Tourartiestuitslag gehacked ??

Len Doens

Beste luisteraars en stemmers, we willen graag de uitslag bekend maken in Radio Tour de France, maar onze Tourartiestpagina is volledig blanco... Op dit moment zetten wij alles in het werk om te onderzoeken waar de uitslag gebleven is en/of er kwaad opzet in het spel is... 15.00 UUR: HACK IS OPGELOST... ZIE VOLGENDE BLOG...

25-7-2009Teleurgestelde Stroopwafels – deel 2

Len Doens

Beste allen, ik neem jullie kritiek natuurlijk erg serieus en ga in de evaluatie na de Tour  kijken wat we kunnen doen en leren uit jullie reacties. In de vorige blogs heb ik al een aantal maal uitgelegd hoe het werkt en hoe het een en ander tot stand is gekomen. Nog even voor alle duidelijkheid. Het stemmen nu geschiedt door drie stemmen uit te brengen. Je favoriete artiest krijgt dan 3 stemmen, de nummer 2 krijgt 2 stemmen en de nummer 3 slechts 1 stem. Dit is voldoende om verschil te maken en je Tourartiest Allertijden-kandidaat een zetje te geven in het klassement. Verder is het natuurlijk ontzettend van belang geweest om 3 weken lang te stemmen. Zonder deze stemmen stond je favoriete artiest niet bij de laatste vier. En de plekjes 1 tot en met 4 geven recht op deelname aan de playoffs. En dat Coldplay er nu vandoor dreigt te gaan met de titel Tourartiest Allertijden is dankzij iedereen die gestemd heeft op de Britse groep. Vanuit de groslijst van 101, naar de eerste plek... Dankzij jullie het publiek. Wij hebben de verkiezing open gehouden en iedere artiest de kans gegeven. Uiteindelijk stemmen jullie! En als Coldplay wint, dan zal dat terecht zijn. Net zoals Rowwen Heze twee jaar lang terecht heeft gewonnen. Dat Coldplay minder het tourgevoel oproept is overigens wel waar, maar de muziek blijft natuurlijk mooi! Dank dus voor jullie stemmen, dank voor jullie input... en vele muzikale groetjes,  Len Doens (en uiteraard het hele team van Radio tour de France). p.s. wij vonden het leuk en zijn benieuwd of Rowwen Heze er nog in slaagt Coldplay van de eerste plaats te duwen vannacht... Morgen om 12 uur weten we het!

24-7-2009Teleurgestelde Stroopwafels…

Len Doens

De laatste vier artiesten die in de play-offs gaan strijden om de grote prijs van ‘Favoriete Tourartiest 2009’, zijn bekend. En het is een bont gezelschap aan toppers dit jaar. Net als vorig jaar zit de band Rowwen Hèze uit Limburg bij de laatste vier, samen met de populaire Britse band Coldplay. Verder, hoe kan het ook anders tijdens de Tour, heeft Charles Aznavour zich geplaatst. Dit deed hij na een spannende nek-aan-nek race met onze André Hazes.

 

Met overtuiging hebben zich ook geplaatst de Amazing Stroopwafels, die met 10.000 stemmen een grote voorsprong had op de rest. ‘Had’, want de teller is woensdag om 12.00 uur weer op nul gezet en de strijd begint weer van voren af aan. 

 

Dit heeft heel wat reacties opgeleverd. Veel Stroopwafel-fans zijn erg teleurgesteld dat de voorsprong teruggebracht is door een wijziging van het reglement. Ik begrijp dit wel een beetje. Intern is er heel wat discussie geweest of we wel of niet de teller op nul zouden zetten. Uiteindelijk won het 0-kamp; ik zat overigens in het andere kamp maar leg me natuurlijk neer bij de beslissing van de meerderheid en als woordvoerder verkondig ik het woord van de Tourartiest-directie.

 

De strijd ligt nu wel weer open en we krijgen een mooie eindsprint. Is ook wat voor te zeggen toch ? Er moet strategisch worden gestemd en de spanning stijgt met de dag. 

 

Welke van de laatste vier wordt dè muzikale favoriet van dit jaar? Na een mooie competitie tussen de artiesten, live optredens van o.a. Miss Montreal, HermanHerman, Bertolf en Valerius en gisteren nog met een live optreden van de mooie Giovanca, is met de play-offs het laatste deel van de 'Favoriete Tourartiest 2009' begonnen.

 

Er kan nog steeds gestemd worden op de website www.nos.nl/tour of www.radio1.nl en dan via de button TOURARTIEST. 

Zondag weten we meer...

 

 

23-7-2009De witte trui gaat naar Waylon…

Len Doens

Hij is al een tijdje bezig. Staat (nog) niet in onze Top 23... maar is absoluut een groot talent. Zijn naam is Waylon en hij tekent vandaag een contract bij het legendarische Amerikaanse platenlabel Motown. Het is voor het eerst dat deze platenmaatschappij, waar vroeger Michael Jackson en zijn broertjes onder contract stonden van platenbaas Berry Gordy, een Nederlandse solo-artiest aantrekt.

22-7-2009De joyride van Jurgen & Giovanca

Len Doens

Tijdens rustdagen en tijdritten hebben we altijd extra ruimte voor muziek. Ook live-artiesten mogen dan hun opwachting maken in Hilversum. Dit jaar hadden we  al eerder HermanHerman, Miss Montreal, Bertolf en Valerius te gast en morgen komt Giovanca langs bij ons in de studio.

21-7-2009Morgen D-day voor het tourklassement…

Len Doens

Morgen is het zover...Dan valt voor het laatst de nummer laatst af. Moet voor het laatst in de bezemwagen worden gestapt. Dan zijn de vier tourartiesten bekend die deel zullen nemen aan de playoffs. Balen voor Amazing Stroopwafels natuurlijk. Hebben ze eindelijk Rowwen Heze op Contador-achtige wijze op flinke afstand gereden, brengen wij de teller weer terug naar 0. En hebben Zowel Coldplay als Rowwen Heze als de vierde playoff-kandidaat, die pas morgen bekend is, allemaal gelijke kansen om als eerste te eindigen aanstaande zondag.

20-7-2009Tourtwitterartiest van het peloton: The Gasoline Brothers

Len Doens

Gio belde me vandaag vanuit Frankrijk. Hij had een muzikale tip. Tenmiste, het was hem opgevallen dat veel renners twitteren over The Gasoline Brothers.

19-7-2009Contador rijdt peloton aan gort

Len Doens

Eerst en vooral met Contador bedoelen we natuurlijk de Amazing Stroopwafels. En Rowwen Heze - die al 2 muzikale gele truien heeft gewonnen - is uiteraard Armstrong. Coldplay is dan wellicht een van de Schlecks.

18-7-2009Paul Sanders-muziekje in de Tour ontwaakt…

Len Doens

Muziek en de tour... Voor iedereen die meewerkt aan Radio Tour de France een mooie gelegenheid om in de kast te duiken op zoek naar Franse chansons om bv. reportages mee op te leuken. Ook Paul Sanders - onze verslaggever ter plekke - die elke ochtend in de Tour Ontwaakt zit met een mooie repo heeft een leuk stukje muziek opgezocht om elke dag mee te beginnen.