Tourartiest

Tourtwitterartiest van het peloton: The Gasoline Brothers

20-7-2009 14:34 Len Doens

Gio belde me vandaag vanuit Frankrijk. Hij had een muzikale tip. Tenmiste, het was hem opgevallen dat veel renners twitteren over The Gasoline Brothers.

Dit is een muzikaal gezelschap dat bestaat uit vier broers die zogenaamd afkomstig zijn uit Limburg, Texas. In werkelijkheid gaat het om vier muzikanten die hun sporen verdiend hebben in Utrechtse bands bands als Gloriez Jim, Sandusky, The Yearlings en Paper Moon.

Eind 2008 nam dit kwartet een opvolger op voor het debuutalbum ‘Hm!’. Opnieuw werd gekozen voor een opvallende titel:  ’Tsk!  Blijkbaar is deze band nu populair in het peloton in Frankrijk. Blijf de twitterende renners in elk geval volgen voor meer muzikale tips uit Frankrijk!

Hier willen we graag even Waylon tippen… Soul met een capital S uit ons eigen kikkerlandje… Geniet!

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “Tourtwitterartiest van het peloton: The Gasoline Brothers”

 1. Jazeker! Lees maar:

  Utrechtse band neemt liedje op voor Nederlands wielerkampioen Koos Moerenhout

  The Gasoline Brothers hype in en om Tour de France-wielerpeloton dankzij Twitter

  Dankzij Twitter is de Utrechtse band The Gasoline Brothers dit jaar een bescheiden hype in en om het wielerpeloton. Niet alleen Nederlandse topwielrenners als Koos Moerenhout en Steven de Jongh lopen weg met de muziek van The Gasoline Brothers, ook begeleiders van de Belgische Quick Step-wielerploeg en het Amerikaanse Columbia (het team van sprinter Mark Cavendish) hebben inmiddels muziek van de broertjes op hun iPod staan. Voeg daar ook nog eens de namen aan toe van Eurosport-wielercommentator Danny Nelissen (zelf oud-profwielrenner) en Radio Tour de France-verslaggever Gio Lippens, en we kunnen met recht spreken van een klein sneeuwbaleffect.

  Downloads uit Frankrijk

  Het begon allemaal toen wielrenner Koos Moerenhout enthousiast twitterde over The Gasoline Brothers. Daarbij vermeldde hij ook de plek waar het eerste album van de band gratis te downloaden is http://thegasolinebrothers.bandcamp.com/album/hm). Binnen een dag werd het album meer dan 50 keer gedownload, terwijl het uit 2006 stammende album op ‘normale’ dagen zo’n 5 keer wordt gedownload. Toen The Gasoline Brothers de statistieken raadpleegden viel op dat 90% van de downloads vanuit Frankrijk kwam. Juist ja, precies die plekken waar de Tour de France-karavaan was neergestreken… De dagen erna zagen The Gasoline Brothers met toenemende verbazing lovende berichten over hun muziek op Twitter, gepost door wielrenners en hun begeleiders.

  Speciaal nieuw nummer

  Overigens heeft de hype leuke consequenties voor de aanstichter ervan: Koos Moerenhout. Toen hij een week voor het Nederlands kampioenschap over The Gasoline Brothers twitterde, ontstond er een conversatie tussen renner en band. Als Moerenhout het weekend erna Nederlands kampioen zou worden, zou de band een speciaal liedje voor hem opnemen. En verdomd, Koos Moerenhout werd Nederlands kampioen! Volgens afspraak gaan The Gasoline Brothers het nummer, met als werktitel ‘ Koos is on the loose’, nu opnemen. Release is 27 augustus. Vlak voor aanvang van de Ronde van Spanje (Vuelta), die dit jaar in Drenthe van start gaat. Daar zal Moerenhout zich voor het eerst met zijn ‘eigen’ liedje op de iPod op de koers kunnen voorbereiden.

  The Gasoline Brothers

  The Gasoline Brothers debuteerden in 2006 met het lovend ontvangen album ‘Hm!’. Op 5 oktober a.s. verschijnt ‘Tsk!’, het nieuwe album van de band. Met opnieuw pakkende popsongs in het niemandsland tussen Wilco, Guided by Voices, Big Star en Posies.

  Info

  Mail: info@gasolinebrothers.nl
  Web: http://www.gasolinebrothers.nl
  Twitter: http://www.twitter.com/gasolinebrother

 2. Liesbeth zegt: 20-07-09 om 15:32

  als wielerfan én liefhebben van de Gasoline Brothers wil ik het alle geïnteresseerden nog even makkelijk maken met een link:
  http://www.gasolinebrothers.nl

  en nee, ik zit niet in de band

 3. Als nieuw fervent Twitteraar en volger van de Tour en de renners kon ik al snel niet meer om de Gasoline Brothers heen! En het eerste album Hm! is ook nog eens in het geheel en voor noppes legaal te beluisteren én te downloaden op:

  http://thegasolinebrothers.bandcamp.com/album/hm

  Het wordt muziekliefhebbers deze zomer wel heel makkelijk gemaakt! Nu even wachten tot de Radio Tour uitzending met Gasoline Brothers muziek. Doe mij maar nummer 1 van Hm!: Stardust, Baby! Om te beginnen natuurlijk :D

 4. Thijs zegt: 20-07-09 om 16:32

  En terecht natuurlijk, die gasten verdienen het. Ook de huidige single, Psychosomatic Heart Failure, is niet te versmaden!
  Ben benieuwd naar het nieuwe album, en hoe die nazomerhit Koos on the Loose gaat klinken!

geef een reactie