Tourartiest

Teleurgestelde Stroopwafels – deel 2

25-7-2009 14:03 Len Doens

Beste allen,

ik neem jullie kritiek natuurlijk erg serieus en ga in de evaluatie na de Tour  kijken wat we kunnen doen en leren uit jullie reacties. In de vorige blogs heb ik al een aantal maal uitgelegd hoe het werkt en hoe het een en ander tot stand is gekomen.

Nog even voor alle duidelijkheid. Het stemmen nu geschiedt door drie stemmen uit te brengen. Je favoriete artiest krijgt dan 3 stemmen, de nummer 2 krijgt 2 stemmen en de nummer 3 slechts 1 stem. Dit is voldoende om verschil te maken en je Tourartiest Allertijden-kandidaat een zetje te geven in het klassement.

Verder is het natuurlijk ontzettend van belang geweest om 3 weken lang te stemmen. Zonder deze stemmen stond je favoriete artiest niet bij de laatste vier. En de plekjes 1 tot en met 4 geven recht op deelname aan de playoffs.

En dat Coldplay er nu vandoor dreigt te gaan met de titel Tourartiest Allertijden is dankzij iedereen die gestemd heeft op de Britse groep. Vanuit de groslijst van 101, naar de eerste plek… Dankzij jullie het publiek.

Wij hebben de verkiezing open gehouden en iedere artiest de kans gegeven. Uiteindelijk stemmen jullie! En als Coldplay wint, dan zal dat terecht zijn. Net zoals Rowwen Heze twee jaar lang terecht heeft gewonnen. Dat Coldplay minder het tourgevoel oproept is overigens wel waar, maar de muziek blijft natuurlijk mooi!

Dank dus voor jullie stemmen, dank voor jullie input… en vele muzikale groetjes,

 Len Doens (en uiteraard het hele team van Radio tour de France).

p.s. wij vonden het leuk en zijn benieuwd of Rowwen Heze er nog in slaagt Coldplay van de eerste plaats te duwen vannacht… Morgen om 12 uur weten we het!

« Terug naar het overzicht


15 reacties op “Teleurgestelde Stroopwafels – deel 2”

 1. Rob zegt: 25-07-09 om 15:11

  Wij vonden het niet leuk en zijn niet benieuwd of RW nog meer dan 3000 punten gaat inlopen op coldplay…

  Heb trouwens wel geruchten gehoord dat het voorbeeld gevolgd gaat worden en alle tourrenners morgen weer met 0 seconden verschil gaan vertrekken.

  Ook mijn werkgever vond het een goed idee. De laatste week van de maand gaat mijn salaris ook op nul.

 2. Halbe zegt: 25-07-09 om 17:16

  Vind het op nul zetten ook een zeer slecht idee, je kan niet in 3 dagen bepalen wie er tour artiest allertijden wordt. Dit is een tour artiest winnaar van de laatste 3 dagen.

  ps. Hoorde net dat ze de tour etappes ook weer op nul willen gaan zetten, morgen is dus niet de laatste, maar de eerste etappe en moeten ze weer 3 weken fietsen

 3. Pol Vélo zegt: 25-07-09 om 19:45

  Ik vind het doorgestoken kaart van de NOS.
  Elke dag met vele honderden punten verschil, plus dat je niet kan zien als je gestemd hebt hoeveel punten er bij geschreven worden.
  Heb gebeld met de NOS de voorlichtster kon er ook geen antwoord op geven.
  Was net terug van vakantie

 4. Age zegt: 25-07-09 om 20:02

  Erg jammer en zeker niet terecht op op deze manier de aanvankelijk meest gekozen groep te laten vallen. Er is helemaal niets mis met doortellen. Doe dat volgend jaar aub niet meer. Op deze manier meet je geen populariteit maar uithoudingsvermogen.
  Door de jaren heen zijn de stroopwafels een zeer vaste waarde gebleken en gebleven. Wat mij betreft zeker nummer 1.

 5. Patrick zegt: 25-07-09 om 20:30

  Een heel slecht idee dat op nul zetten. Zo is het een teleurstellende afsluiting van Radio Tour geworden. Hopelijk is de RTDF redactie volgende jaar wijzer!

  P.S. Ik hoorde het gerucht dat ze het aantal Touzeges van Armstrong van 7 op nul willen gaan zetten. Bizar he?

 6. Mario zegt: 25-07-09 om 21:37

  De wielrenners beginnen iedere dag op nul. Op het eind van de dag is er een nieuwe winnaar. Pas op de laatste dag wordt bepaald wie de eindoverwinnaar is. Die blijft onzeker tot de laatste finish. Je weet nooit wat er gebeurd onderweg.
  De keuze om met de tourartiest zomaar ineens op nul te beginnen slaat nergens op. Maar misschien kun je volgend jaar gewoon net als de Tour, ieder dag een winnaar kiezen en op het eind pas degene die in totaal de meeste stemmen heeft. Zo zijn er veel mensen blij maar blijft het toch leuk! Simpel toch?

 7. Jozua zegt: 25-07-09 om 23:04

  Weet nog goed dat ik vroeger (en dan bedoel ik vroeger) op mijn vakantiewerk luisterde naar “radio tour de france”. Michel Fugain, Julien Clerc, Aznavour, Fungus, Stroopwafels en zelfs Normaal. DAT vonden wij leuk. Tegenwoordig betrap ik me erop dat ik “radio tour” nog maar zelden aanzet. Snap nu ook waarom, en dat heeft niks met de koers te maken. Dit heeft niks meer met een tourartiest te maken. Gelukkig heb ik zondag een verjaardag, zodat ik niet in de verleiding kom om te luisteren. De uitslag zou m’n plezier en sentiment toch wel bederven.

 8. Halbe zegt: 26-07-09 om 03:16

  Na de tour een evaluatie, mooi, maar daar heeft de Amazing Stroopwafels niets aan, zij zijn mooi de tour artiest allertijden door de neus geboord dit jaar. Gaat coldplay nu ook een speciaal tour nummer maken???

 9. Theo zegt: 26-07-09 om 10:47

  een verkiezing is een wedstrijd die neutraal gebracht dient te worden, en waarvan dan de uitslag bepaalt wordt door de kiezers. door de commotie over teller op nul of niet kun je een mening hebben, misschien is daar een variatie op mogelijk maar de regels van de wedstrijd zijn voor alle artiesten gelijk. wat echter niet gelijk is, is de neutraliteit van de organisatie. zoals enkele jaren geleden frits Spits probeerde om Queen van de eerste plaats af te krijgen probeert de organisatie van de tourartiest al jaren en jaren de stroopwafels in de top te krijgen. door de jaren heen zijn zij blijkbaar zo goed dat vele andere artiesten niet eens in aanmerking komen. zal wel een kwestie van geld zijn. (een goede plugger of heel goede bekende van de organisatie) want in verhouding hoor je de stroopwafels op radio2 of andere kanalen buiten de tourtijd niet.
  dat zegt, lijkt me, meer over de kwaliteit dan die 3 weken tour.
  en als de organisatie van de tourartiest met z”n tijd meegaat komen er hopelijk wat andere artiesten in de lijst. gelijdelijke verandering kan geen kwaad.

  verder succes met dit lastige onderwerp.

 10. Liesbeth zegt: 26-07-09 om 11:16

  De kritiek wordt serieus genomen zeggen ze dan, maar waarom worden meningen dan niet allemaal geplaatst.??

 11. Ruud zegt: 26-07-09 om 12:04

  WHaaaaaaaaaa

  Bizarre ontwikkelingen hier Tellers terug naar 0

  Ik ben altijd in de veronderstelling geweest dat een tourartiest ergens een link met ‘de Tour’, Frankrijk of fietsen zou moeten hebben.

  Bij Coldplay ontgaat mij die link totaal. (Andre Hazes was ook zo’n geval)

 12. Pieter van Houwelingen zegt: 26-07-09 om 12:35

  Zou het niet zomaar kunnen dat Radio-1 in moeilijkheden komt als een groep die niets met het platen-establishment te maken heeft (de Stroopwafels met eigen label) bovenaan eindigt? De geirriteerde reacties van de onverantwoordelijke verantwoordelijken (“Niet zeuren, zo waren de afspraken nu eenmaal” “Misschien zijn de Stroopwafels gewoon niet sexy genoeg” etc.) spreken boekdelen.
  Het lijkt een samenzweringstheorie, maar ik denk dat de Stroopwafels niet mogen winnen.

 13. Rob zegt: 26-07-09 om 14:06

  Coldplay heeft inderdaad niets met RTDF te maken. Dat blijkt ook uit de reacties hier: niemand heeft het nog voor coldplay opgenomen. Wie zijn die coldplay stemmers eigenlijk?
  Krijg er inderdaad een top2000 gevoel bij, en dat is al jaren een onprettig gevoel…

 14. Jeroen Duineveld zegt: 26-07-09 om 14:44

  Heel opvallend is dat de laatste dagen er steeds maar max. 3 stemmen zat tussen de nr.3 en 4… Dat riekt naar vervalsing…

  Waarom moet altijd alles gemanipuleerd worden??? Iemand die na 23 dagen de meeste stemmen heeft wint verdiend. (net als de voetbalploeg die na 34 wedstrijden de meeste punten heeft de terecht kampioen is) Niet de gene die puur toeval de laatste 4 dagen de meeste fans gemobisileerd heeft om te stemmen. (waarschijnlijk zitten daar heel weinig RTDF luisteraars bij…)

 15. Caesar zegt: 26-07-09 om 16:11

  Volgend jaar a.u.b. geen tourartiestverkiezing meer, en zeker niet met die laffe regel aan het eind.
  Gewoon mooie Tour muziek draaien, waarbij je het aloude Tourgevoel krijgt.
  Voor muzieksuggesties kun je vast terecht bij de schrijvers van de reakties op ” teleurgestelde stroopwafels”.

geef een reactie