Tour de France

Weblog Tour de France

4-7-2008 16:39 Admin

Welkom op het NOS-weblog Tour de France, waaraan Jeroen Wielaert, Gio Lippens, Sebastiaan Timmerman en Martijn Hendriks bijdragen zullen leveren.

« Terug naar het overzicht


6 reacties op “Weblog Tour de France”

 1. Jan Houterman zegt: 09-07-08 om 14:58

  Beste Gio en Aart,

  De etappe Avranches-Rouen die Gerrit Solleveld in 1990 won (en die zojuist onderwerp van de prijsvraag was) bedroeg 301 kilometer. Is een dergelijke afstand nog voorstelbaar?

 2. Geert Jan Arends zegt: 09-07-08 om 14:59

  Laurens ten Dam wint op Alpe d’ Huez! In 2003 tenminste. Toen won Laurens de Marmotte, de 17e etappe in omgekeerde volgorde. Croix de Fer, Telegraphe, Galibier en finish op Alpe d’Huez. De opmerking onlangs van jullie VRT collega’s tijdens de Ronde van Zwitserland(“Ten Dam kan ineens klimmen”) klopt dus niet, klimmen kan hij al langer. Maaaar…. gaat hij de winst op Alp uit 2003 dit jaar herhalen?
  Voor Aart Vierhouten: ik stuur de cd-rom met foto’s uit je VWV tijd deze week op.

 3. H. Lindner zegt: 10-07-08 om 00:41

  Ducrox eb Dijkstra ergeren zich bijne dagelijks aan de (onbeveiligde) verkeers-obstakels. Waarom niet een positieve bijdrage in de vorm van een advies aan de tour-organisatie.
  Advies: Laat een oplegger met pakken stro als laatste meerijden in de reclame-karavaan, onbeveiligde obstakels beveiligen met een of enkele pakken stro, een tweede (lege) oplegger achter de bezemwagen om het stro weer op te laden voor de volgende dag.
  Lijkt me in het kostenplaatje van de tour nauwelijks op te vallen en het peleton vaart er wel bij.

 4. Tom Verhoeven zegt: 10-07-08 om 05:32

  De huidige commentatoren van de tour vind ik vaak ergelijk in tegenspraak met elkaar. Het wordt nog iritanter als ze hun feiten niet op een rijtje hebben. Vandaag ging het ineens over wolven die honderd jaar geleden nog in deze streek leefden en over wolven die in de pyrineeen zouden uitgezet zijn.Onjuist. Er zijn in Frankrijk geen wolven uitgezet. Maar er zijn wel wolven in frankrijk! Ze rukken op vanuit Italie. In het massif central, niet ver van Super Besse is er recentelijk een wolf doodgeschoten. Een roedel wolven is er gesignaleeerd in de Jura. Individuele wolven in de champagne ardennes. De wolf keert terug! En is onderweg naar Nederland.

 5. ton uphoff zegt: 20-07-08 om 11:07

  Mijn vrouw en ik vragen ons telkens weer af wanneer de dopingschandalen ophouden.

 6. Arie den Otter zegt: 24-07-11 om 19:29

  Beste commentatoren,
  Ik heb genoten van jullie commentaren gedurende de ronde van Frankrijk.
  Het deed me soms denken aan die twee ouwe heertjes van spitting image op dat balconnetje. Hardstikke leuk vonden we dit en dat bedoelen wij positief. Af en toe een verbaal dolletje er tussendoor moet kunnen.
  Het commentaar over het fietsen(waar het uiteindelijk omging) vond ik
  ook dik in orde. Herbert en Maarten, wat mij betreft graag tot volgend jaar!

  Groetjes,
  Arie den Otter – Ridderkerk

geef een reactie