De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Srebrenica: de schuld van de homo’s

sheehan_jj-general-usmc-retCapitol Hill vanmiddag. Een hoorzitting over Obama’s voornemen om het don’t ask, don’t tell-beleid, waarbij homo’s en lesbiennes in het Amerikaanse leger moeten zwijgen over hun geaardheid, af te schaffen. Niets aan de hand. Totdat een afgezwaaide generaal het woord kreeg. Het Nederlandse leger laat ook homo’s toe, zei generaal John Sheehan. En u weet wat er in Srebrenica gebeurd is.

De Democratische Senator Carl Levin legt Sheehan – ooit hoog bij de NAVO en generaal bij het korps Mariniers – de vraag voor of hij wel eens met bondgenoten had gesproken over hun ervaringen met homo’s in het leger.

Ja, antwoordt Sheehan. Hij verklaart dat veel Europese landen na het einde van de Koude Oorlog veel te ruimhartig waren geweest in hun toelastingsbeleid voor het leger. De vijand was verdwenen, de lat ging omlaag, veel legers werden ‘gesocialiseerd’. Ook homo’s waren ineens welkom, terwijl ze eigenlijk te licht waren voor het leger.

Sheehan trekt deze conclusie:

“Dat heeft geleid tot een leger dat slecht was voorbereid op een oorlog. Ik heb het specifiek over toen de Nederlanders Srebrenica moesten beschermen tegen de Serviërs, Dat bataljon was niet op sterkte, slecht geleid en toen de Serviers de stad binnenvielen werden de soldaten vastgebonden aan telefoonpalen en de Moslims weggemarcheerd en geëxecuteerd. Dat was het grootste bloedband in Europa sinds WOII.”

Senator Levin denkt te begrijpen wat Sheehan bedoelt, maar vraagt voor de zekerheid door. Dat leidt tot de volgende dialoog:

– Levin: “En heeft de Nederlandse u gezegd dat dat kwam doordat er homo-soldaten
waren?”
– Sheehan: “Het was een combinatie…”
– Levin: “Hebben ze u dat verteld? Dat was mijn vraag.”
– Sheehan: “Ja.”

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

 

Senator Levin kan het allemaal ook niet geloven. Hij wil toch even weten hoe generaal Sheehan

aan deze informatie komt. Een rapport van de denktank RAND uit 1993 noemde Nederland immers nog als een van de landen die juist positieve ervaringen hadden met homo’s in het leger. Dat valt moeilijk te rijmen met gedeeltelijke schuld aan het uitmoorden van duizenden moslims.

 

– Levin: “en kunt u ons vertellen met welke Nederlandse officiers u heeft gesproken die zeiden dat Srebrenica gedeeltelijk werd veroorzaakt doordat er homo’s dienen in het Nederlandse leger?
– Sheehan: “De chefstaf van het leger, die werd weggestuurd door parlement omdat ze niemand anders konden vinden om het in de schoenen te schuiven.”
– Levin: “Wie was dat”
– Sheehan: “Hankman Berman.”
– Levin: “Pardon?”
– Sheehan: “Hankman Berman.”

  

Wie deze ‘Hankman Berman’ is, weet ook de Nederlandse ambassade in Washington niet. Op een CNN-verzoek om een reactie laat ambassadeur Renee Jones-Bos weten:

 

“Ik ben het grondig met hem oneens. Ik ben er trots op dat homo’s en lesbiennes al decennia openlijk en succesvol in het Nederlandse leger dienen, ook op belangrijke plaatsen, zoals momenteel in Afghanistan. De Nederlandse VN-missie in Srebrenica is grondig bestudeerd en geëvalueerd, in binnen- en buitenland. Er is niets in deze verslagen dat enige verband suggereert tussen homo’s in het leger en de massamoord op de Bosnische Moslims. ”

 

Hier de hele zitting.

 

 

 

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


131 reacties op “Srebrenica: de schuld van de homo’s”

 1. ongelofelijk…

  Wel goed speurwerk van jullie!

 2. sjoerd zegt: 18-03-10 om 21:50

  amerikanen zijn een beetje dom.

 3. Eelco Bosch van Rosenthal zegt: 18-03-10 om 21:52

  @ruben full disclosure, we kregen een tip..

 4. Francien zegt: 18-03-10 om 21:56

  Wat een bizarre hersenspinsels heeft die man! Toch wel enigszins en eng vergelijkbaar met het verknipte mensbeeld van onze vriend Adolf H.

 5. Robin zegt: 18-03-10 om 22:04

  Slimme kerel die Sheehan… Dus daarom kwam er ook geen luchtsteun toen erom gevraagd werd?

 6. Saskia zegt: 18-03-10 om 22:06

  Die naam die hij opgaf, wat een kolder. Hij dacht zeker, dat klinkt wel Nederlands, wat een leugenaar. Wat een rassist

 7. Peter (GLD) zegt: 18-03-10 om 22:13

  Schokkend dit dat men anno 2010 nog steeds zo bekrompen kan denken.
  Dat men angst heeft voor mensen die anders zijn want daar gaat het hier wel om.
  President Obama wil ook homo’s tot het Amerikaanse leger toelaten en ja dat kan niet dus pakken we maar even die Nederlandse homo soldaten die in Srebrenicia leidzaam moeten toen zien hoe de Moslim bevolking werd weg gevoerd omdat de VN “de VS dus” geen luchtsteun wilde geven tegen de servische overmacht.
  Dat is nou onze boondgenoot het land waar veel politici van vinden dat wij als Nederland daar een voorbeeld aan moeten nemen.
  Ik ben eerlijk gezegd liever een vrijdenkende Nederlander dan een bekrompen Amerikaan.

 8. Gert zegt: 18-03-10 om 22:13

  Verontrustend dat de hoogte van het IQ
  vaak omgekeerd evenredig is aan de
  hoogte van een positie die iemand bekleedt.

 9. Hans zegt: 18-03-10 om 22:13

  Het is zijn eigen schuld. Was ie niet geboren uit de kruising van een kwal met een emmer ziekenhuisafval was dit nooit gebeurt!

 10. Jan Willem zegt: 18-03-10 om 22:21

  Ik verstond de eerste keer “Henk van Bremen”, heb gegoogled en kreeg daar het resultaat “Henk van den Breemen”, Nederlands generaal bij het Korps Mariniers (wikipedia).

  De senator pakt hem keurig in, overigens.

 11. Bas zegt: 18-03-10 om 22:24

  En die gasten moeten het dadelijk van ons in Afganistan overnemen . . . .

 12. Maarten van Dooren zegt: 18-03-10 om 22:24

  Als ik hem goed versta noemt John Sheeman de naam van Henk van Brummen als degene die zou hebben bevestigd dat de val van Srebrenica te wijten was aan homo’s in het Nederlandse leger. Maar Van Brummen is P-G in Den Haag. Is Sheeman representatief voor de kwaliteit van de legerleiding in de VS?

 13. Guus zegt: 18-03-10 om 22:24

  Hij bedoelt dhr. H.G.B.(Henk) van den Breemen, luister het maar na. Maar dit is inderdaad heel raar.

 14. Martin zegt: 18-03-10 om 22:26

  Zegt hij geen Henk van Bremen ipv Henkman Berman…

 15. Marijke zegt: 18-03-10 om 22:33

  Wat bizar om die man dat te horen zeggen! Vooral omdat hij het oprecht lijkt te geloven. Daarbij is het in mijn ogen een zeer grove belediging richting de homoseksuele militairen in het Nederlandse leger en de militairen die daadwerkelijk in Srebenica aanwezig waren.
  Ik hoop dat het voorstel er doorheen komt zodat toekomstige generaties officiers niet met deze ‘onbekend maakt onbemind’-opvattingen worden besmet.

 16. Corne zegt: 18-03-10 om 22:36

  En dan zijn de Amerikanen nog verbaasd dat ze niet echt goed bekend staan in de wereld. Deze man is verknipt en liegt. Hij leeft zeker nog in de Middeleeuwen en alles is de schuld van de Nederlanders m.b.t. Srebrenica. Zoals we allemaal weten is Srebrenica mis gelopen om het feit dat men niet voldoende wapens en mogelijkheden hadden om deze mensen te beschermen. Een zwarte bladzij uit onze geschiedenis, waar we mee moeten leren leven.

 17. L. Wilfred Verhoon zegt: 18-03-10 om 22:40

  En dan nu:

  Reactie uit de vs van amerika op de terugtrekking van Nederland uit Afganistan! De opmerking over homo’s: dit is een eerste prikje in de relatie naar een lid van het n. atlantisch bondgenootschap. Mono-cultureel prikje, waarbij de vs van amerika niet zullen begrijpen (logisch), dat er meerdere barsten zullen ontstaan, die de NAVO zullen doen opheffen. In de Globalisering volgnummer 2 vanaf 2010, zullen de vsa, niet meer meedoen als toetje met bokshandschoenen. Immers alles wordt economie, en dan heb je intelligente spelers op de wereldmarkt; daarbij komen gelukkig nieuwe munten die met elkaar matchen: Euro, kalegi en Roebel. De dollar, exit.

 18. joris zegt: 18-03-10 om 22:41

  Och, zolang je, van een Amerikaan, een serieus antwoord krijgt op de vraag: Wat is de hoofdstad van Amsterdam? Is het wel duidelijk dat die Amerikanen niet weten wat er nu eigenlijk precies gebeurd in de wereld…

  Das best eng, want daardoor doen ze ook hele vreemde dingen in die wereld…

 19. Bericht om 21:12, 21:56 eerste nazi-vergelijking. Godwin krijgt wel erg snel gelijk.

 20. marjan zegt: 18-03-10 om 22:42

  ik probeer even met deze gepensioneerde generaal mee te denken:
  ja dat zal het zijn! die franse generaal op de basis in Italie ,die besliste dat er geen luchtsteun kwam,was dan natuurlijk ook gay !!. en zijn nederlandse vriendje uit Srebrenica die belde voor luchtsteunhad het een dag tevoren met hem uitgemaakt. !
  De enigen die het doorhebben zijn Paus Benedictus en generaal bd Sheehan. Zonder die in zonde levende gay soldaten ( God straft onmiddellijk) hadden we met dat kleine groepje Dutchbats en het lichte materieel en die enorm goede heteroseksuele commandant Karremans met die grote druipsnor zeker die barbaarse Mladic en Arkan zijn criminele bende, ongetwijfeld de vijand in de pan gehakt.enzovoorts.,….Maar onder ons gezegd: wat hebben ze daar in de US army ontzettend stomme kortzichtige vakidiote militaire leiders rondlopen.
  Daar maak ik mij meer zorgen over. dat hebben wij hier toch niet mag ik hopen.

 21. vincent zegt: 18-03-10 om 22:46

  gewoonweg beangstigend dat een dom volk als de amerikanen het machtigste leger ter wereld hebben. belooft niet veel goeds voor de toekomst.

 22. Theo zegt: 18-03-10 om 22:47

  Hankman Berman, dat klinkt als ‘Henk van den Bremen’.

 23. Maarten zegt: 18-03-10 om 22:49

  Ok, als ik het goed begrijp, deelt John Sheehan indirect het volgende compliment uit aan de Serviers: zij hadden geen homo’s in hun rangen, en konden dus de Nederlanders makkelijk verslaan. Aan wiens kant staat hij eigenlijk?

 24. eduardhatsikidee zegt: 18-03-10 om 22:50

  Uit mijn jeugd herinner ik, dat iemand die niet wilde vechten, een watje en ook wel homo genoemd werd.

 25. Hans zegt: 18-03-10 om 22:51

  Bermen… Ik moest direct aan Thijs Berman denken. Maar die had er toen niks mee te maken daar, toch?

 26. Koen zegt: 18-03-10 om 22:51

  ‘In the US all is better’, een herhaling van ‘Bei uns ist alles besser’.
  Hoe kortzichtig kun je zijn.
  Recentelijk vertelde ik een Amerikaan dat ik in Nederland woonde, ‘waar ligt dat dan’, vroeg hij me. Daar moest ik even over denken, maar ik antwoorde uiteindelijk ‘tussen Duitsland en Engeland’. Zijn reactie was, ‘oh, naast Polen’. Ik antwoorde maar ‘ja’…

 27. Frans zegt: 18-03-10 om 22:56

  Wat een land !

 28. Bobo zegt: 18-03-10 om 23:03

  Homo’s in het leger is onverstandig. Ze kunnen niet vechten. Als de vijand er aan komt gaan ze meteen op hun knietjes zitten, zodat ze van achter genomen kunnen worden.

 29. Robert zegt: 18-03-10 om 23:04

  Ach ja, en zij hebben het in Vietnam ook zo geweldig gedaan!
  Wat een bekrompen ideeen heeft deze gast, maar wel pas reageren als hij B.D is.

 30. Dit is inderdaad een belediging: maar dan wel voor de amerikanen! Ik zou me doodschamen als ik amerikaan zou zijn.

  Onvoorstelbaar…

 31. Hans zegt: 18-03-10 om 23:07

  Natuurlijk is de vergelijking door te trekken.
  Amerika heeft de Vietnam-oorlog verloren omdat….. niet verder vertellen hoor…… maar de Amerikaanse soldaten die homo waren aldaar extra machogedrag vertoonde en dus duizenden Vietnamezen hiervan het slachtoffer zijn geworden door ‘overacting’………
  Wat een kolder !!! Ik geloof dat het homofobe gedoe in het Amerikaanse leger eens grondig onder de loep moet worden genomen en hopelijk in de toekomst dergelijk generaals de Amerikaanse troepen bespaard blijft.

 32. Homosexualiteit is eigenlijk een Al Qaeda plot om onze legers te verzwakken. Dat is toch duidelijk?

  Het is toch wel een echt senaatsverhoor, en niet toevallig een band van Colbert die opgezet is?

 33. Rene zegt: 18-03-10 om 23:18

  ik ben er nu zeker van dat amerika imbeciele generaals zonder inzicht hebben.

 34. Ben zegt: 18-03-10 om 23:21

  Hebben de Amerikanen ook zoveel homo’s in dienst dat ze de oorlog in Irak en Afghanistan verliezen?!

 35. Vincent zegt: 18-03-10 om 23:22

  Mensen met soortgelijke denkbeelden zoals die van generaal Sheehan (zoals Mladic en Karadzic) zijn verantwoordelijk zijn voor het bloedbad van Srebrenica. En het waren militairen en politici op sleutelposities met soortgelijke denkbeelden die het verzoek om luchtsteun van de Nederlandse VN-soldaten keer op keer afwezen.

 36. Jeroen zegt: 18-03-10 om 23:24

  Amerika: land van de vrijheid. Tenminste, zolang je niet homo, zwart, Mexicaan, indiaan, onsuccesvol bent.

  Het geeft voor mij weer eens heel duidelijk aan hoe bekrompen er in Amerika over de rest van de wereld gedacht wordt. Een land dat amper 200 jaar bestaat, maar denkt het centrum van het universum te zijn. En o wee als je niet doet wat Amerika wil. Je zou bijna denken dat het land een verwend kind is.

 37. mohsen zegt: 18-03-10 om 23:33

  Over onbekwaamheid van de Nederlandse soldaten heeft ie overigens groot gelijk, wat ik niet begrijp is, dat hier de onwetende politiekcorrecte kudde steeds beter denkt te weten dan een General die gespecialiseerd is in het wetenschap hoe een millitaire apparaat moet werken!! ik denk dat niemand hier meer over het runnen van een leger weet dan General Sheehan.

 38. Selma zegt: 18-03-10 om 23:40

  Wauw!!! Als een Bosnische moslim die de oorlog heeft mee gemaakt voel ik plaatsvervangende schaamte voor deze man! Dus vanwege het feit dat er homo’s in het leger zaten heb ik mijn familieleden verloren?! Ga terug naar 1636! Het is gewoon te zielig voor woorden!!!

 39. Sam zegt: 18-03-10 om 23:42

  De vraag is natuurlijk of dit de mening is van één generaal of van meerdere generaals. Als dat laatste het geval is kan een dergelijke bekrompen denkwijze wellicht een probleem vormen voor toekomstige VN of NAVO missies. Dan zal met toch samen moeten werken.

 40. Sam zegt: 18-03-10 om 23:43

  herstel: Dan zal men toch samen moeten werken.

 41. *Martin zegt: 18-03-10 om 23:43

  Daarom is de term military intelligence een contradictio in terminis.

 42. Robbie zegt: 18-03-10 om 23:45

  Bij het zien van de nieuwsbeelden over de machteloze blauwhelmen en het vernederen van de Nederlandse kolonel had ik destijds al een slecht gevoel van de afloop. Uiteraard maakte ik me toen kwaad over het niet ingrijpen door de blauwhelmen, en in het bijzonder over de toenmalige opstelling van Joris Voorhoeve. Dat deze ‘kerel’ voor zover ik weet later ook nooit als hoofdverantwoordelijke is genoemd vind ik nog het ergste; hij had wellicht voor een mandaat kunnen zorgen, waardoor de blauwhelmen wel degelijk iets hadden kunnen doen.

  Als er dus iemand ‘gay’ is of destijds is geweest en als gevolg daarvan bloed aan zijn handen heeft, dan is het Joris, en dat heeft niets met seksuele geaardheid te maken. Laat men deze man dus eindelijk eens ter verantwoording roepen, of anders de overige leden van de Tweede Kamer die min of meer ook verantwoording droegen.

 43. carlos zegt: 18-03-10 om 23:47

  Hahaha, wat een kolder…
  en dat met een strak gezicht !

 44. Hankman Berman zegt: 18-03-10 om 23:50

  Ohja nu weet ik het weer, dat heb ik inderdaad tegen hem gezegd!
  Ik ben alleen geen generaal in het NL’ds leger maar een wulpse jonge henst die Sheenan in het Amsterdamse bos is tegengekomen maar dat komt inderdaad van mij….. my bad!

 45. Gonny zegt: 18-03-10 om 23:53

  Als de prestaties van een leger gerelateerd zijn aan de sexuele voorkeur van diens manschappen, dan vraag ik me toch sterk af uit wat voor zooitje perverse peuken het Amerikaanse leger dan wel bestond toen we ze keer op keer versloegen met het CAT tank schieten.

 46. Vincent zegt: 18-03-10 om 23:59

  reaktie op mohsen 23:33

  Een generaal moet vooral ook mensen/mensheid begrijpen, d.w.z. de mensen waarover hij het commando voert en de mensen in het gebied/land waar hij met zijn legereenheid opereert/gestationeerd is. Die mensen zijn natuurlijk niet allen heteroseksueel, zijn niet allen blanken en hebben ook niet allen dezelfde geloofsovertuiging en mening en vooroordelen als hijzelf.

 47. Logic zegt: 19-03-10 om 00:04

  Meer homo’s en lesbiennes in het leger (alle legers) zou ik zo zeggen “als die domme amerikaan gelijk zou hebben” dan is er minder geweld in de wereld

 48. henkie zegt: 19-03-10 om 00:10

  misschien moeten ze die man eens ondervragen nav filmpje eric hufschmidt en kay griggs…

 49. Ik kan niet wachten op de reacties van Stewart en Colbert… :)

 50. Ab Koude zegt: 19-03-10 om 00:23

  Als je je carriere hebt gemaakt bij de meest homofobe organisatie in het Amerikaanse leger (Mariniers). Als je dan ook nog bij een leger zit dat tien keer meer uitgeeft uit wapentuig dan de naaste concurrent dan kan het voorkomen dat je wat tunnelvisie krijgt. Gen B.D. Sheehan is wat dat betreft een product van de organisatie waar hij deel van is en het land waar hij voor dient. Het zou vermakelijk zijn als het niet zo wijdverbreid is en het specifieke voorbeeld niet zo schrijnend feitelijk onjuist.

 51. alex zegt: 19-03-10 om 00:25

  Als er ooit een fatwa tegen deze man wordt uitgesproken ga ik met vlaggetjes zwaaien, wat een idioot!

 52. Aart zegt: 19-03-10 om 00:27

  Waarom zou hij ongelijk hebben los van of het wenselijk is of niet?

 53. mako zegt: 19-03-10 om 00:39

  Ik heb,in 1979,gediend onder toen nog kapitein karremans,commandant van de charlie compagnie, Hij vond het niet nodig dat de vooruitgeschoven posten, waaronder die van mij (post 719), van met zoeklichten voorzien, YP’s lees pantserwagens, werden beschermd, hij zag ze leiver mooi op een rij op het hoofdkwartier, we moesten dus extra patrouilles lopen, helaas, binnen een paar dagen reed de terugkerende !tonner op een voor het kamp geplaatse mijn, 1 dode en deiverse gewonden als resultaat, dezelfde dag waren de twee pantserwagen terug,hoe groot mijn verbazing dat deze ongeschikte en arrogante persoon de nodige promoties heeft gekregen om het daarna, het eens goed te vergallen.

 54. COC: Uitspraak Amerikaanse ex-generaal over homo’s ‘losse flodder’

  Een ‘losse flodder’ noemt COC-vicevoorzitter Vera Bergkamp de uitspraak van de Amerikaanse ex-generaal Sheehan dat de enclave Srebrenica zou zijn gevallen door de aanwezigheid van openlijke homo’s in het Nederlandse leger.

  ‘Het is de treurige en volstrekt ononderbouwde mening van een homofobe eenling, die blijkbaar hoopt op deze manier het ‘don’t ask, don’t tell’-principe in het Amerikaanse nog te kunnen redden’, zegt Bergkamp. ‘Iedereen weet dat je juist beter functioneert als je openlijk kunt zijn wie je bent. Dat geldt voor homo’s in de klas, op de werkvloer en in het leger.’ Bergkamp verwijst naar de Britse en de Israelische strijdmacht die beide bekend staan om hun macht en kracht en waar homo’s openlijk homo mogen zijn.

  De Amerikaanse ex-generaal John Sheehan stelde donderdag tijdens een hoorzitting in de Amerikaanse Senaat dat Nederlandse militairen in 1995 niet in staat waren om de Bosnische moslimenclave Srebrenica te verdedigen, omdat zij openlijk homoseksuelen in hun rangen hadden. Sheenan beweert dat de Nederlandse legerleiding zijn visie zou delen.

  In de VS loopt momenteel een discussie over homoseksualiteit in het leger omdat president Obama het zogenaamde ‘don’t ask, don’t tell’ beginsel wil afschaffen. Door dat beginsel mogen homoseksuelen momenteel slechts in het Amerikaanse leger dienen wanneer zij hun homoseksualiteit verzwijgen.

 55. lauw zegt: 19-03-10 om 00:44

  @ mohsen
  In het leger heb je gewoon een chain of command. Als je daar als soldaat niet aan gehoorzaamd kom je voor de krijgsraad. Dus eigenlijk word je als soldaat we gedwongen om te doen wat je moet doen. Als er dingen verkeerd gaan dan ligt dat aan de leiding en deze staat als het goed is los van het strijdveld dus kan objectieve beslissingen nemen. Dus de mensen die hier posten zijn geen onwetende politiek correcte kudde, maar ze hebben dus gewoon gelijk. Het is een falend strategisch inzicht van mensen zoals Sheehan die hier het gevolg van zijn.
  Graag zou ik persoonlijk mensen als Sheehan dolgraag in de frontlinies zien staan, zoals dit wel in het Israelische leger gebeurt waar generaals gewoon aan de frontlinies meevechten. Ik ben erg benieuwd of de beste man dan nog steeds zo competent op je overkomt terwijl die het in zijn broek doet van angst.
  In het Israëlische leger barst het overigens van de homoseksuelen en als jouw theorie klopt, dan is het dus heel raar dat Israël al zijn oorlogen gewonnen heeft.

 56. Social comments and analytics for this post…

  This post was mentioned on Twitter by ebvr: Amerikaanse oud-generaal op Capitol Hill: “Val van Srebrenica kwam door homo’s in het Nederlandse leger” http://tinyurl.com/ykudme7...

 57. Frans zegt: 19-03-10 om 00:50

  Wat een belediging, niet alleen voor de homosexuelen maar voor alles waar Nederland voor staat! Indien iemand niet eens zijn bronnen juist kan aangeven, moet je vragen stellen bij zijn intellectuele vermogens. Het is schokkend dat zo iemand door een regeringscommissie uitgenodigd wordt iets te zeggen.
  Waarschijnlijk heeft deze man geen geschiedenis bestudeerd, anders zou hij weten wat het is om ongenuanceerd groepen mensen te bestempelen als schuldigen.
  De uitspraken van deze man vragen om een scherpe veroordeling. Ik neem dan ook aan dat onze regering de ambassadeur van de VS hierover zal bevragen.

 58. Philippe zegt: 19-03-10 om 00:54

  Kan iemand mij dan uitleggen wat die 400 zogenaamde homo’s hadden moeten doen ? Met hun handtasjes slaan tegen de tanks en de duizenden soldaten van het Bosnisch-Servische leger ? Luchtsteun bleef uit, want het Bosnisch-Servische leger had een flink aantal nederlandse soldaten gegijzeld en deze werden dus als levend schild gebruikt.

 59. bart zegt: 19-03-10 om 00:59

  ‘dat hier de onwetende politiekcorrecte kudde steeds beter denkt te weten dan een General die gespecialiseerd is in het wetenschap hoe een millitaire apparaat moet werken!!’

  De wetenschap, militair apparaat. Komt zo al met al toch best een tikje onwetend over.

 60. GAYvrolijk zegt: 19-03-10 om 01:11

  hahahhahha – da’s mooi – dan hebben die geile homos toch nog die homohatende moslims daar op de Balkan zogezegd mede van hun minaret geflikkerd. Uit voorzorg. Want…nu maar ‘s kijken hoelang het duurt voordat het hier in dit moeras zover komt dat de moslims.. etc…

  Voor de duidelijkheid: lees ‘s even de staat van dienst van deze militair…die weet waar ie over praat: van Vietnam tot Irak. Die weet hoe foute, narcistische geiligheid het onderlinge vertrouwen, de slagkracht corrumpeert, lam legt. Want dat gebeurde er in Sbrenica!

  En realiseer je hoe de stuitend manipulerende NOS ‘t filmpje zo afknipt dat de naam van die Nederlander Van Bremen niet meer te horen is, dus moeilijker te controleren. Ik hoop dat dit tot op het bot wordt uitgezocht. En ter discussie komt. Want ik ben op mijn werk, in ons team meer dan spuugzat van de alles ontwrichtende werking van onze homosuele, positief gediscrimineerde zielpotige medemens: zowel homo man & lesbo vrouw & geen vis.

 61. Stan zegt: 19-03-10 om 01:36

  @mohsen, jij bent van mening dat Sebrenica inderdaad ten onder is gegaan doordat er teveel homo’s in het Nederlandse leger zitten?

 62. L. Wilfred Verhoon zegt: 19-03-10 om 01:44

  Nogmaals,

  een vervolg op mijn mail van 22.40 uur,

  net terug* in Nederland, als generaal IN DIENST, zal ik zo dadelijk bij het appel van 6.05 uur in Apeldoorn, na het hijsen van de vlag, als eerste mijner groene medegenoten (ik ben een gewone vader met een baan), mededelen dat in de komende tijd, Nederland normale militaire acties zal ondernemen. Dat behelst, na het uitvoeren van W. Bos’ terechte terugtrekking uit Afg., het regelen van vredesmissies fase 2 globalisering 2010,- dit met uitsluiting van de vs van amerika. Dit in het perspectief van voornoemde fase 2 van de Glob. Bij de nieuwe munten moet absoluut vermeld worden de Renminbi, naast de nieuw gewaardeerde Arabische Kalegi.

  * helaas vertraging, wegens afwezigheid van mijn koffer en oponthoud-terroristencontrôle, na mijn pasje mocht mijn dienstauto snel voorrijden en heb ik nog 4 slaapuren tot. …

 63. Kop van Jut zegt: 19-03-10 om 02:04

  Ja mensen Amerikan zijn zo oliedom en ze hebben nog nooit iets uitgevonden behalve dan de:
  light bulb phonograph telephone radio television airplanes computer telegraph sewing machine artificial heart bifocals
  cotton gin refrigerator microwave internet revolver safety pin
  oil well water tower repeating rifle roller skates typewriter
  blue jeans camera and the list goes on and on.

 64. niemand zegt: 19-03-10 om 02:18

  Knap staaltje denkwerk! Snap alleen niet waarom 90% van de amerikanen fan is van football, terwijl dit eigenlijk rugby voor mietjes is.

 65. niemand zegt: 19-03-10 om 02:19

  Knap staaltje denkwerk! Snap alleen niet waarom 90% van de amerikanen fan is van american football, terwijl dit eigenlijk rugby voor mietjes is.

 66. Iwan zegt: 19-03-10 om 02:25

  Correctie op opmerking Peter (GLD): de luchtsteun in Srebrenica is geweigerd door een Franse generaal. Het waren overigens Nederlandse F-16s die al in een holding hingen en met de man op de grond spraken, waarna generaal Janvier het geven van luchtsteun niet goedkeurde.

  Overigens woon ik zelf in de buurt van DC en niet iedere Amerikaan is dom. Dat is ook een domme generalisatie. De Amerikaanse strijdkrachten moeten zich diep schamen dat ze zulke idioten in leidinggevende capaciteiten hebben gehad.

  Enne mohsen: je kletst uit je nek over de Nederlandse soldaten. Je hebt kennelijk nooit gediend. Jammer.

 67. s.b zegt: 19-03-10 om 02:31

  Wat Sheehan zegt klopt denk ik wel. De homofiele levenswijze staat gelijk aan corruptie. In Nederland is het een kanker geworden dat de fundamenten van de maatschappij aantast. De islam neemt hier de boel over omdat die nog wat gezonde normen en waarden heeft.

 68. mb-medic zegt: 19-03-10 om 03:24

  Mohsen, het klinkt alsof jij er ongeveer even lang over na gedacht hebt als Sheehan. Schoenmaat en IQ zijn bij jou praktisch gelijk zeker? Het geeft geen pas om de militairen de schuld te geven voor wat de internationale gemeenschap (lees VN) destijds in een mandaat heeft vastgelegd en waar de Nederlandse overheid mee akkoord is gegaan. De militairen hebben ten tijde van Srebrenica het beste gedaan wat ze konden doen met een (zeker achteraf gezien) slecht mandaat.

  Meneer Bosch van Rosenthal, gaan we hier nog meer van horen? Ik zou hier graag een uitgebreidere reportage van willen zien. Hoe groot is het draagvlak voor een mening als deze binnen het Amerikaanse leger? En bij het Amerikaanse volk en politiek? Hoe heeft de Nederlandse politiek gereageerd?

  Mijn callsign in Joegoslavie was mb-medic en ik heb gezien hoe het veiliger werd door onze aanwezigheid daar.

 69. Peter (GLD) zegt: 19-03-10 om 03:37

  @ Mohsen, ik denk het toch wel, ik ben door een millitair opgevoed, ben millitair geweest en heb ook nog meerdere studie’s gedaan. ;-) ) Maar je valt zelf al door de mand door de Nederlandse millitaire onbekwaam te noemen want ze zijn verre van dat. Nederland heeft samen met Duitsland, Engeland en Zweden een van de beste legers van Europa. De tijd van voor de tweede wereldoorlog is al lang voorbij toen we niet meer hadden dan drie oude kannonen en vijf vliegtuigjes.
  Deze Amerikaanse Generaal maakt hier echt een crusiale fout door dit te zeggen.
  Ik weet ook wel waarom die het zegt, omdat hij niet wil dat er openlijke homo’s in het Amerikaanse leger komen maar dan had geen Generaal moeten worden.

 70. Berg zegt: 19-03-10 om 04:01

  Was Alexander de Grote niet bi, 1 van de grootste krijgers aller tijden

 71. Bart zegt: 19-03-10 om 06:04

  Hebben wij eerst die knotsgekke Amerikaanse kredietcrisis in Nederland toegelaten, en nu pakt de media hier dit soort zwakzinnige opmerkingen serieus op.

  Duidelijk weer een geval van de invloed van goedkope Amerikaanse actiefilms, welke je op RTL, SBS en Veronica zenders kan zien.

  Je moet wel ballen hebben om tegen dit soort wartaal je te wapenen……de secretaris van defensie en JP kropen achter het gordijn bij het horen van deze uitspraken.

  Wij hadden een paar jaren geleden nog een de heer de Wijkersloot, die eerst gebeld moest worden, of we de trekker over mochten halen van het geweer, omdat als je ging schieten, en per ongeluk iemand raakt, je een nationale verontwaardiging en discussie zou ontketenen.

 72. Marcus zegt: 19-03-10 om 06:16

  Schandalig. Die man moet onmiddellijk ontslagen worden.

 73. Stan zegt: 19-03-10 om 07:03

  Ik ben geschokt door de overduidelijke leugens van die man, echt ongelooflijk! Kortzichtig en simpelweg dom.

 74. ikke zegt: 19-03-10 om 07:45

  Ik werk al 6 jaar met het amerikaanse leger samen en heb nog nooit zoveel homo,s bij elkaar gezien, vandaar dat ze nog nooit een oorlog hebben gewonnen, behalve dan hun eigen burger oorlog, als de amerikaanse defensie alle zwarte en homo,s zou weigeren dan houden ze niks meer over,

 75. peter zegt: 19-03-10 om 07:53

  Ja, Alexander de Grote was homo…. en de volstrekt homofobe regering in Macedonië gaat nu een standbeeld oprichten van 12 meter hoog….

  Ach deze man, product van een tijd die alweer voorbij is, maar ook zo weer terug kan komen. Eigenlijk is hij een beetje zielig onze generaal. Want hij maakt zichzelf volstrekt belachelijk…

 76. Marc zegt: 19-03-10 om 07:55

  Ach, het zijn de frustraties van de Yankees denk ik,.. Voorlopig is Amerika alleen in staat om oorlogen te beginnen! Ze maken niks af of ze vertrekken weer met de staart tussen de benen (Viëtnam, Irak, Afganistan)… En ook in de 2de WO had de VS bijna een pact met Duitsland gesloten,.. Blij dat Canada en Rusland er toen waren,..
  Marc

 77. SSVV-CIE95 zegt: 19-03-10 om 08:53

  @Mohsen.

  Ga je eerst eens echt in het onderwerp verdiepen voordat je dommige uitspraken doet. (Uitleg is al geweest door anderen)

  S.B.

  Was dat een serieuze opmerking van je?

  Ontopic:

  Om even het meest positieve scenario voor Gen. Sheehan te bekijken.

  Vermoedelijk is het gesprek tussen hem en henk van den Bremen zo ongeveer gegaan.
  S: How come you lost Srebenica?
  H: Those gays overthere(dat stelletje homo’s daar. letterlijk vertaald uit het NL zoals veel nederelanders plegen te doen)didn’t do there job right.
  S: Really? they where all gay?
  H: Yep. (denkt nog steeds in het NL en bedoeld het meer als “softies”)
  S: I see.

  Dus eigenlijk heeft hij de hele tijd de waarheid gesproken. (LOL/sarcasm)

  Niet alle Amerikanen zijn trouwens dom. Maar veel wel. net als de rest van de wereld (incl. NL) helaas.

 78. SSVV-CIE95 zegt: 19-03-10 om 08:55

  Correctie.

  S.B. moet zijn @S.B.

 79. Harald zegt: 19-03-10 om 08:56

  Leuk hoe mensen meteen de hele V.S. dom noemen, gebaseerd op de uitspraken van één man. Denk zelf eens na mensen.

 80. bas zegt: 19-03-10 om 09:05

  Nee, Alexander was homo. Het schijnt dat hij het nooit met een vrouw heeft gedaan

  Een paar eeuwen geleden waren er mensne, hier in europa, die het hier niet konden redden – en die zijn dus vertrokken. Anderen konden het hier wel redden, en die bleven dus

  Kortom, onze voorouders hadden meer in hun mars als die van de Amerikanen, en dat blijf je zien

  Srebrenica is gevallen doordat de navo ‘partners’ de Nederlandse soldaten hebben laten barsten – de aangevraagde luchtsteun kwam niet. Dat heeft niets met kwaliteiten van de Nederlandse soldaten te maken, maar met gebrek aan kwaliteiten elders

  Veel homofoben blijken zelf homo, zoals die californische senator laatst. Het zou goed zijn als deze enge generaal eens onderzocht zou worden. Afbranden, die gek

 81. Hannie zegt: 19-03-10 om 09:09

  Mijn mond viel open, toen ik hoorde wat die man aan het verkondigen was.
  SCHANDE.

 82. Robert. zegt: 19-03-10 om 09:10

  Mohsen,
  Blijkbaar heb je nooit gediend en ben je nooit verder gekomen in je leven. Ga je nu zonder achtergrond informatie mee met de opmerking van een generaal die een domme opmerking plaatst. Ik ben trots op mijn uniform en mijn collega’s en ik verzeker je dat homo’s bij de baas niet anders functioneren dan hetero’s.

 83. Karel zegt: 19-03-10 om 09:44

  Ik woon in Zuid-Amerika en ik heb ooit gehoord dat het mogelijk is om iemand in te huren (als je bijvoorbeeld ruzie met iemand hebt) die een ander – eventueel tegen zijn zin in – een “authentische homosexuele ervaring” kan laten beleven…

  Zullen we een potje maken voor deze absurd domme Amerikaan??

 84. Ger zegt: 19-03-10 om 09:51

  Mensen, lach erom. Kinderpraat neem je ook niet serieus.

 85. mohsen zegt: 19-03-10 om 09:58

  @ onwetende politiek correcte kudde:
  ten eerste heb ik me helemaal niet uitgelaten over het questie gays in het leger omdat ik weinig kennis over zaken heb! dus ik heb daar helemaal geen kwalificaties voor gegven! wat ik wel jullie duidelijk heb proberen te maken is dat general Sheehan veel meer weet over het mechanisme hoe een leger werkt! daarnaast is het goed om naar de record van de beste man te kijken:
  General John J. “Jack” Sheehan (born 1940) is a retired United States Marine Corps general. His final active duty commands, culminating 35 years of service in the Marine Corps, were as the Supreme Allied Commander Atlantic (SACLANT) for NATO and as Commander-in-Chief for the U.S. Atlantic Command (CINCUSACOM) (1994–1997).

  dus niemand op dit forum heeft genoeg kennis en kunde om zich uit te laten over THE SUPREME ALLIED COMMANDER ATLANTIC!

  Ik persoonlijk vind dat homos netzoveel recht hebben als de rest om te mogen sterven voor hun land en ook net zoveel als de rest het plicht hebben hun land te verdedigen! of dat goed is voor de leger is een tweede vraag!!

 86. Karel zegt: 19-03-10 om 10:05

  Leger weg uit Afghanistan!!!!!!!!!!!!!!!!

  Laat het ze maar lekker zelf oplossen, wat ook zo hoort gezien het feit dat ze er ALTIJD zelf om gevraagd hebben…

 87. Billie zegt: 19-03-10 om 10:13

  Deze man dateert uit het tijdperk vilten hoed , met de sabel in de hand ten strijde.
  Te bedenken dat als we net zo calvinistisch zouden zijn gebleven , wij ook zulke onzin zouden uitkramen.
  Een kreet uit het verleden dus …

 88. nynke zegt: 19-03-10 om 10:24

  Krijg bij dit bericht de tranen in mijn ogen,
  hoe zielig en kortzichtig kun je zijn!
  dat het toen niet is geslaagd komt niet door het Nederlands leger, en dan vooral niet door de homo’s want dat slaat natuurlijk nergens op!
  Het kwam gewoon omdat de hulp van andere landen uitbleef. Natuurlijk kon Nederland niet vechten tegen een groter leger met betere wapens. Wat deze man nu gezegd heeft vind ik een zeer grote belediging tegen alle Nederlanders maar zeker ook tegen de homo’s. Wat zou ik me schamen als Amerikaan als ik hoorde dat iemand van mijn eigen volk zoiets in de media zou zeggen!

 89. Ricardo zegt: 19-03-10 om 10:52

  Het gevaar komt niet alleen van de godsdiensten of uit het midden-oosten, een mooi inkijkje inhet niveau van de ‘common sense’ bij een overgewaardeerde bondgenoot die wij bij hun tactische blunders nu weer in Afghanistan zouden moeten blijven steunen. Wat vindt dit heerschap eigenlijk van het misbruik van kinderen in zijn kerk? En wat van vrouwen in het leger? Ik denk dat ik de antwoorden al weet: het eerste is vuige communistische propaganda in de media en het 2e had natuurlijk ook niet moeten gebeuren.

 90. Op NOS teletekst wordt gemeld dat deze Amerikaanse Generaal vermoedelijk onze Nederlandse General van den Breemen bedoelde.

 91. Helena zegt: 19-03-10 om 11:48

  USA, land van onbeperkte mogelijkheden, ook (en vooral) wat stommiteiten en bekrompenheid aangaat!

 92. rangdangdoodle zegt: 19-03-10 om 12:44

  ja tuurlijk het leger met homo’s functioneerd als een stelletje angsthazen daarom vragen ze ons te blijven in afghanistan waar iedereen zo vol lof over onze homoleger praat.maar ja amerikanen het een van de grootste homofobe landen.wat een mafkees die jankees.

 93. hoe is die ooit generaal geworden,
  zeker een konten kusser

 94. Joris zegt: 19-03-10 om 13:12

  Het verband dat hij legt is natuurlijk vrij achterhaald, maar er wordt niet goed vertaald wat hij zegt.

  Hij had het de uren daarvoor erover dat de liberalisatie van uitkomen voor wie je bent, negatieve gevolgen heeft voor de cohesie in een bataljon. En dat die verminderde cohesie ook een bijdragende factor was in Srebrenica.

  Ik ben het er niet mee eens (alleen al omdat ik er niet bij was en het niet zou kunnen weten), maar hij zegt toch echt iets anders dan dat “homo’s de oorzaak waren” van de val van Srebrenica.

  Er zit duidelijk een generaal van de ‘oude stempel’. Maar het wordt wat extra dommer gemaakt dan dat het al is.

 95. Witlof zegt: 19-03-10 om 13:16

  Militarisme is tamelijk onnatuurlijk fenomeen, daar gaat de mens nog eens aan ten onder. Mag hopen dat deze meneer in goede gezondheid enkel met zijn buddy’s overblijft.

 96. Gonny zegt: 19-03-10 om 13:33

  Altijd heb ik gedacht dat ik in een rolstoel zit omdat een kindsoldaatje toevallig die granaat naast me neer sodemieterde ( ja de woordspeling doet het hem ). Wat weet zo’n 12 jarig joch nou tenslotte ? Maar nu snap ik dat hij niet die blauwe pet op mijn hoofd als doel had, maar die grote roze driehoek op mijn uniform.

  En dat die kindsoldaatjes later 80 miljoen euro hulp kregen om alles te verwerken was natuurlijk vanwege de schokkende ervaring dat ze een lesbiënne in het wild hadden ontmoet. Zelf moet ik het zien te redden met 250 euro WAO. Ik kan tenslotte nog mijn handen bewegen hè.

  -

  Niet alle Amerikanen zijn dom, en niet alleen in Amerika zijn er die dom zijn. Je hebt ze overal, en zelf maak ik me er ook weleens schuldig aan. Echt dom wordt het pas als je je angstvallig vast blijft klampen aan je domme gedachten. Niet de wil hebt te leren… en slimmer te worden.

 97. Nick Lame zegt: 19-03-10 om 13:43

  Overigens werkt ex-generaal Sheehan al weer jaren als Senior Vice President van de Bechtel Group, een van de bedrijven die dankzij hun contacten bij Defensie miljarden konden verdienen aan de oorlogen in Irak en Afghanistan. Sheehan is dus een oorlogsprofiteur in optima forma! http://goo.gl/Xb6h Lees De Shock Doctrine van Naomi Klein nog maar eens na voor de details.

 98. Tim zegt: 19-03-10 om 14:07

  Of deze generaal vooroordelen heeft, of dat het daadwerkelijk gezegd zou zijn door een nederlandsche officier laat ik even in het midden.

  Vraag is: Zou het iets uitgemaakt hebben als het hetero´s geweest zouden zijn die daar waren. En dan ik mijn antwoord: NEE,

 99. Tim zegt: 19-03-10 om 14:12

  Hmmm, stukje afgebroken dus maar even verder:

  NEE, want er was een overmacht aan tegenstanders en we waren sterk onderbezet en onderbewapend. Dit is dus gewone propaganda voor de anti-homo lobby in de USA defensie gelederen en raakt kant nog wal. maar aangezien het gemiddelde Amerikaanse defensie-brein het IQ van een ongekookte aardappel heeft, zullen ze wel niet zover door redeneren.

  Ik denk dat de enige die ons een indicatie kan geven of onze homo-soldaten net zo kordaat en bekwaam zijn, het Nederlandse Leger zelf is. Ik neem aan dat ze daar niet selecteren op man/vrouw, allochtoon/autochtoon verleden en homo/hetero maar iedereen doro dezelfde molen laten gaan met dezelfde tests etc.

  En idd, Nederland heeft weliswaar een klein leger, maar ik heb mij wel vaker laten vertellen dat ze bij de meest efficiente en capabele legers ter wereld horen. Dus laat die yank lekker zeuren…

 100. Iwan zegt: 19-03-10 om 14:47

  Mohsen,

  Dat een generaal SACLANT of SACEUR wordt is meer een politieke zaak, dan een militair-competente. Vandaar ook dat het altijd een Amerikaan is, want dat is destijds zo afgesproken.

  Verder zou het scenario van SSVV-CIE95 best wel eens kunnen. Het doet me denken aan dat boekje “I always get my sin”

 101. Ach, we kennen Amerika. Wel moet onze minister van buitenlandse zaken ze even een tikje geven.

  @sb:

  Je hebt psychische hulp nodig. Maar ik heb het te druk, moet mijn moslim vriendje even gaan neuken.

 102. Hugo Kijne zegt: 19-03-10 om 15:17

  Deze uitspreken beginnen in de VS gelukkig ook een beetje een schandaal te worden. Het bewijst maar weer eens dat je in het leger niet geleerd wordt te denken, althans niet in Sheehans tijd, maar alleen om te gehoorzamen. Gelukkig begint ook het Amerikaanse leger iets te verbeteren in dat opzicht, maar om echt verder te komen moeten ze wel alle Sheehans die nog in uniform zijn met pensioen sturen.

 103. Peter zegt: 19-03-10 om 15:31

  Het is maar goed dat wij ons homoleger terug trekken uit uruzgan. De Amerikanen kunnen toch alles beter.

 104. Hwb zegt: 19-03-10 om 15:43

  Ik moest overigens gelijk aan de Westboro Baptist Church denken toen ik dit hoorde.

  Trouwens, voor alle mensen die het hebben over Amerikanen die niets weten van Nederland/de rest van de wereld: wijs Kentucky eens aan op een blinde kaart, of zeg anders tenminste wat de hoofdstad is van Nebraska. Als je dit een oneerlijke vergelijking vindt, omdat de staten van de VS geen land zijn, doe dan maar Kirgizië en de hoofdstad van Laos. Leuk he, morele superioriteit.

 105. Brian zegt: 19-03-10 om 16:38

  Het is wat mij betreft wel zeker dat ons leger is “gesocialiseerd” sinds het wegvallen van de communistische dictatuur in het oosten. Als gevolg daarval worden ook homo’s in het leger toegelaten. Persoonlijk denk ik dat deze zaken niet bijdragen aan een verhoging van de slagkracht en de effectiviteit van ons leger(tje), maar een direct verband tussen het vallen van Srebrenica en homo’s in het leger zou ik niet durven leggen.

  Sommige heftige reacties hier snap ik niet zo. Beetje overgevoelig denk ik. “Amerikanen zijn dom” “Deze man mag geen generaal meer zijn” en dat soort onzin. Hier blijkt juist de mentaliteit van sommige nederlanders: Iemand die het niet met mijn standpunt eens is mag niet meer meedoen. Hieruit blijkt dat de seculiere lobby, en ook de seculiere politiek behoorlijk autistisch wordt.

  Als deze generaal nu eens had gezegd dat de val werd veroorzaakt door het feit dat nederland moslims in het leger heeft, krijgen we dan ook dit soort ondermaatse reacties? Of als het Christenen waren geweest?

 106. Tommie zegt: 19-03-10 om 17:30

  Ik, als beroepsmilitair, heb een paar lesbienes onder bevel gehad. Ik heb ze bezig gezien tijdens de lessen ongewapend vechten. Tijdens het echie heb ik ze liever naast mij als tegen mij !!!
  Hun collegaatje (hetero) heb ik ook aan het werk gezien op dit gebied.
  Ik ben 30 cm groter en 30 kg zwaarder als deze meiden maar maak waarschijnlijk weinig kans in het ongewapend gevecht tegen deze tijgers.
  Hun sexuele geaardheid heeft totaal geen invloed op hun gevechtsbereidheid.
  Dit zelfde geldt ook voor de (homo) jongens

 107. SSV-CIE95 zegt: 19-03-10 om 20:10

  @Mohsen.
  Commentaar was ook niet gericht tav jouw kijk op homo’s. Was gericht op jouw reactie tav de nederlandse soldaten aldaar.
  Super kortzichtig. Ik zat er een paar kilometer vandaan toentertijd. Ik weet heel goed hoe wij daar werkten en hoe dingen zijn in het leger. kan je melden dat homo’s net zo goed presteren als hetero’s en de nederlandse troepen ontzettend goed werk leverden daar. En nog steeds doen overal ter wereld. Onze kennis van tactische oorlogsvoering/peacekeeping wordt nog steeds bejubeld internationaal.

  En Hij mag weet ik veel wat zijn geweest, als je dit soort uitspraken doet, getuigt dat niet van veel kennis over zijn ondergeschikten of de relatie tussen homo’s en prestaties in dienst.
  Sterker nog, ze zitten sowieso in het leger. Als je ze steunt ipv beperkt, danwel afzeikt, zullen ze ongetwijfeld nog beter gaan presteren.

  En dat je, kennelijk zonder enige kennis van zaken, alleen af gaat op een paar titels, geeft aan dat je het nog niet helemaal begrijpt, hoe het werkelijk werkt in de echte wereld.

 108. Charles zegt: 19-03-10 om 20:22

  The man is crazy.

 109. j.arts zegt: 19-03-10 om 20:24

  Kan het zijn dat de bron van de amerikaanse generaal heeft gezegd: de jongens van dutchbat zijn ‘mietjes’ omdat ze niets hebben gedaan. Dit laatste is natuurlijk wel een beetje waar als je met wapens in je handen toelaat dat ongewapende onschuldige mensen worden afgevoerd.

 110. Gert zegt: 19-03-10 om 20:37

  Zouden Jan-Peter en Maxim het aandurven
  om de Amerikaanse ambassadeur op het matje te roepen ?

 111. s.b zegt: 19-03-10 om 20:53

  @SSVV-CIE95:
  Ja, mijn opmerking was serieus bedoeld. Sheehan plaatste de opmerking een algemene context van liberlisering in het Amerikaanse leger, waar de Amerikanen tijdens de Great Society hele slechte ervaringen mee zouden hebben opgedaan. Ik ben persoonlijk voor vrije seksualiteit, maar ik vind dat de homofilisering van de samenleving in Nederland heel extreem is, en denk dat die veel negatieve effekten heeft.

 112.  Max zegt: 19-03-10 om 22:05

  Srebrenica werd een centrum van terroristische jihad-activiteiten, onder leiding van de 28ste moslimdivisie, die onder aanvoering stond van Naser Oric en met de aanwezigheid van Arabische moedjaheddien.
  Waar is je morele verontwaardiging over de zeer goed gedocumenteerde bewijzen van ruim 1300 Servische ongewapende burgers (ook kinderen, vrouwen, ouderen) afgeslacht met ijzeren staven, bijlen, messen, voorhamers, vlammenwerpers, veel onthoofdingen en van besnijdenis van Serviche inwoners,enz.,.., over een periode van drie jaar in Srebrenica en de omliggende dorpen door Bosnische moslim troepen en jihadstrijders onder bevel van Naser Oric?

  Hier heb ik gewoon geen woorden meer voor, zulke monsters! En ja ik weet niet hoe jij reageert als je tegenover de moordenaars van je broertjes en zusjes en moeder staat? Mladic kwam in Srbrenica wegens afpersingen door Oric en Arabische moedjaheddien tegen de Servische bevolking sinds 1992, kwam hij er een einde aan deze regionale genocide. In een andere moslimenclave die enkele dagen later viel door dezelfde troepen, Zepa, was er geen sprake van ‘massamoord’. En waarom niet?Zij evacueerden de vrouwen, kinderen en ouderen die ze vonden in het VN/kamp Potocari, in vrijheid, terwijl de Servische kinderen, vrouwen, oude mannen rond Srebrenica (hen 1300) werden gedood door monster Naser Oric en jihadstrijders.

 113. Paul zegt: 20-03-10 om 00:07

  Er is op dit moment een felle strijd gaande binnen het oppercommando van de US forces over wel of niet mensen met andere sexuele geaardheid dan wat ze gewend zijn, in de strijdkrachten te accepteren. De president heeft zijn politieke voorkeur duidelijk gemaakt en dat is moeilijk te verkroppen voor militairen van de wat oudere generatie. De Amerikanen waar ik mee gewerkt heb in HQ RC-S KAF zijn over het algemeen sociale en zeer gemotiveerde mensen. Ze lachen ook hardop over dit soort “generaals die bol staan van frustratie” en vragen ons of wij ook dit soort idioten als bazen hebben! Hun motto is simpel “Hey man, we are in this together! Let’s go to work and help the Afghans!”
  De mooiste grap in Kandahar kwam zelfs van een US Army Major: “There is no US in American teamwork!”
  En de Generaal bd? Die baalt omdat hij geen Schwarzkopf heet….

 114. Paul zegt: 20-03-10 om 00:37

  Maar nog even een toevoeging. Je kunt er donder op zeggen dat de generaal bd. binnenkort op het matje mag komen bij de Secretary of State, Hillary Clinton. Daar zal hem heel fijntjes uitgelegd worden dat in het kader van het NATO partnership dit soort uitspraken zeer ongewenst zijn en achterwege gelaten dienen te worden, zeker in het openbaar!!.
  Kans bestaat dat een generaal bd. zijn excuses aan gaat bieden aan “The Dutch” wegens primaire uitlatingen en ongefundeerde opmerkingen..
  Dat heet dus : politieke correctie..

 115. SSV-CIE95 zegt: 20-03-10 om 15:23

  @S.B.

  Allereerst even duidelijk maken. Ik ben geen homo.

  Daarnaast is dit geen discussie over de “homofilisering” van NL dus wil er niet te veel op in gaan, maar als je bedoeld dat homo’s hier zichzelf kunnen uiten en daarom meer gezien worden dan in andere landen en meer gerespecteerd worden, dan vind ik het op zijn minst denigrerend naar homo’s toe. Eigenlijk zeg je dat er zo min mogelijk aandacht aan moet worden besteedt. Stel je voor dat hetero’s opeens ook wel homo willen zijn. Niemand hoeft voorgetrokken te worden, maar ook niet achtergesteld. :)
  Misschien vind je ook wel dat er hier te veel moslims rond lopen, of vrouwen die werken en inspraak hebben, of andere soorten moderne beschavingszaken die te gek zijn voor woorden natuurlijk. (rolleyes)

  @Max.
  Is het dan goed om hetzelfde terug te doen bij vrouwen, kinderen en ouderen die zelf niks gedaan hebben?
  Alle partijen maakte zich schuldig aan vreselijke zaken. daarom was het ook een oorlog die niemand van buitenaf begrijpt of zal begrijpen. En voor mij was iedereen die iets gedaan even erg. Alleen jammer van de goede mensen die de dupe van werden.

 116. GAY=Niet Vrolijk zegt: 20-03-10 om 20:42

  Kijkend naar hoe de Nederlandse televisie wordt geteisterd door homosexualiteit uitgedragen door neurotische obsessieve beledigende relnichten en verzuurde en verbeten boze humorloze lesbiennes, zoals ook de kunst- en cultuursector, plus hun onevenredig grote percentage in de media – dit alles het gevolg van een verwoestende politiek correcte positieve discriminatie – dan heb niet het minste twijfel dat ónze jongens’ in Screbernica verplicht waren hun zware taak met … dichtgeknepen billen uit te voeren.
  Ga maar na in je eigen werkkring: hoe de vrij uitwisseling tussen collega’s onmiddellijk wordt beinvloed zodra er iemand van de “te pamperen minderheid” in de kring aanwezig is: homo/lesbo, moslim/joods, etc. Dat gedraai om allerlei klippen…corrumpeert iedere slagvaardigheid. Zoals die van zo’n klippenomzeilende, hollanditis druipsnor Overste Karremans..
  De politieke correctheid van de laatste 40 jaar, het verheffen tot de norm van afwijkende minderheden, het gedrag van schreeuwlelijke freaks beapplaudiseren is desastreus en is tevens de geheide oorzaak van de volgende wereldoorlog.

 117. Dan zegt: 20-03-10 om 22:15

  Nu is het duidelijk,
  homo’s voelen zich natuurlijk met name door moslims bedreigd of niet geaccepteerd, vandaar dat NL Srebrenica heeft laten gebeuren.

 118. Dan zegt: 20-03-10 om 22:18

  Hij bedoelde natuurlijk dat de NL soldaten nichten waren en daarom niet de trekker durfden over te halen. En wat dat betreft heeft ie wel gelijk.

 119. s.b zegt: 21-03-10 om 03:12

  @SSV-CIE95:
  Ik heb geen verstand van militaire zaken, maar ik denk dat je in het leger aan de conservatieve kant moet zitten met normen en waarden. Net zo goed als hetero’s niet te pas en te onpas met hun seksualiteit te koop lopen zouden ook homo’s dat niet dienen te doen. Ik vind trouwens dat in Amerika de normen en waarden nog behoorlijk goed in balans zijn, maar in Nederland vind ik het dus veel te ver doorgeslagen. Ik ben voor seksuele vrijheid, maar tegen het homohuwelijk en tegen homovoorlichting op scholen. In de meeste Amerikaanse staten zijn dat helemaal geen extreme standpunten.

 120.  Max zegt: 21-03-10 om 06:55

  @SSV-CIE95 zegt: 20-03-10 om 15:23:>>Is het dan goed om hetzelfde terug te doen bij vrouwen, kinderen en ouderen die zelf niks gedaan hebben?]Serviers evacueerden de vrouwen, kinderen en ouderen die ze vonden in het VN/kamp Potocari, in vrijheid, terwijl de Servische kinderen, vrouwen, oude mannen rond Srebrenica werden gedood door monster Naser Oric en jihadstrijders.Duidelijkk???De moslims zouden de Srebrenica over zich zelf hebben afgeroepen door in strijd met de afspraken gewapende uitvallen te plegen rond Srebrenica. Kijk maar naar wat aan Srebrenica voorafging.Karadzic :hoe kunnen ze mij als een oorlogsmisdadiger etiketteren? Voor welke misdaad? Voor het beschermen van mijn volk?Wat is daar fout aan?Niemand ontkent dat er individuele misdaden op de Servische zijde. Toch kan niemand geloofwaardig beweren dat deze misdaden waren een gevolg van de Servische leiders het beleid.Hoezo oorlogsmisdadiger? Dat zie ik niet, ik zie enkel iemand die tot het uiterste is gegaan om zijn burgers te beschermen en de jihadstrijders buiten de deur te houden.De moslims begonnen de oorlog omdat zij heel Bosnië in hun macht wilden krijgen en de Bosnische Serviërs hebben zich alleen maar tegen deze agressie verdedigd.En het hele conflict in Bosnie had voorkomen kunnen worden als Sarajevo niet de onafhankelijkheid had uitgeroepen. Iedereen wist dat dat zou leiden tot een burgeroorlog.Balkan in een koloniale bezetting door de VS en EU! Dat was het plan,kapitaal om daar voet aan de grond te krijgen.Bill Clinton: als we stevige economische betrekkingen willen zodat we in de hele wereld kunnen verkopen, dan is Europa daar de sleutel toe.Tudman, Genscher en van de Broek hebben in 1991 met de erkenning van een aantal afscheidingsbewegingen, de lont in het kruitvat aangestoken. Zij zijn in hun oneindig grote dwijsheid of oneindig grote domheid begonnen Joegoslavie uit elkaar te rukken.Dat zijn de mannen die hadden moeten weten dat afscheiden van Kroatie en Slovenie de Balkan in vuur en vlam zou zetten.
  Dus,….? Kijk je ook wel eens wat anders dan het NOS-journaal,De Telegraaf,CNN,CIA,…..? Ik weet dat je niet veel kennis hebt over dit onderwerp vandaar dat je snel propaganda als waarheid ziet.Dit neem ik jou niet kwalijk, want het is mij bekend dat als leugens vaak worden herhaald dat deze dan als waarheid worden beschouwd.

 121. bas zegt: 21-03-10 om 10:01

  S.B.

  Als je vind dat de USA beter is als hier, wat let je

  ik ga een heel klein beetje met je mee, dat er homoseksuelen zijn die exhibitionisten zijn. En exhibitionisme, daar heb ik een hekel aan

  Maar ik heb een grotere hekel aan homofoben – en nee, ik ben niet homo

 122. SSV-CIE95 zegt: 21-03-10 om 11:03

  Als je met 400 man (120 man gevechtstroepen),zeer licht bewapend in een vallei staat tegenover 10.000 man, veel zwaarder bewapend die op de heuvels om je heen staan dan heeft schieten erg weinig nut. (Men had 30 kogels en een UZI (50 meter effectief) of een Glock (Pistool). Daar win je het natuurlijk wel mee :(

  Wat ik al zei, als je niet weet hoe het echt zit, roep dan niet meteen van alles uit je luie stoel vandaan. Die jongens konden gewoonweg niks.
  Niks is frustrerender dan machteloos zijn, al wil je nog zo graag.
  Maar lekker de verwende nederlander uithangen en overal en negatieve mening over hebben. Daar zijn de meeste goed in. Wordt tijd dat NL eens te maken krijgt met een of andere ramp. Misschien dat het helpt de houding eens te veranderen en verder kijken dan het eigen veilige wereldje bevorderd. (Ik gun trouwens niemand wat mensen (ja ook de militairen) in oorlogs- en rampgebieden overkomt, maar het zou wel heel leerzaam zijn voor mensen die nog nooit iets meegemaakt hebben)

  ben een voorstander van iedereen gelijk behandelen. Dus niet voortrekken, maar ook zeker niet achterstellen.

 123. s.b zegt: 22-03-10 om 03:05

  @bas:
  In dat opzicht vind ik Amerika inderdaad veel beter, maar ik denk zeker niet in alle opzichten. Misschien in een volgend leven als je in reïncarnatie gelooft; ik heb nu te weinig energie om nog te verkassen. Ik ben 50.
  Nederland loopt in dit opzicht internationaal trouwens erg uit de pas; ik denk niet dat bijvoorbeeld het homohuwelijk buiten een paar Westerse landen veel toekomst heeft.

 124. Wel dit:
  deze amerikaanse figuur zegt dat een Nederlandse bevelhebber zijn mening deelt.
  Waarom zou hij zoiets zeggen? Hij weet dat tegenwoordig alles geverifieerd kan worden.
  Bewust liegen? Lijkt me niet.

  Lijkt mij zaak om de generaal van breemen eens nader te ondervragen.

 125. Tim zegt: 22-03-10 om 09:35

  @SSV-CIE95

  De meesten hier komen niet verder dan een computerspelletje, en daar win je natuurlijk makkelijk van die 10,000 man. Dus maak je niet te druk om de stompzinnige reacties. Ik wordt nog steeds heel triest van mensen die de Srebrenica soldaten verwijten maken en hebben gemaakt. Jij staat er niet, er staat nergens in je contract bij defensie dat je jezelf zinloos af oet laten slachten. Ja, ze hadden een wapen. Nee, ze hebben niet geschoten. Waar waren al die andere mogendheden die het beste voorhadden met die brugers op dat moment? Je kan er binnen het uur een troepenmacht hebben staan. Was niemand he? Nee. Dus einde discussie.

  Of de Nederlandse leiding op dat moment gezegd heeft dat het “mietjes” waren (n dan bedoel ik in de volksmond en niet de uiteindelijk gesuggereerde vertaling), dat kan best. Ben ik ook niet met ze eens. Zij stonden er niet, die 400 soldaten met als enige bescherming een blauwe helm op hun hoofd wel. En zoals Gonny al eerder opmerkt: Die lynchmob maakt geen verschil op het moment dat je je verzet hoor.

  MBT Amerikanen en dom: nee, ze zijn niet dom. Er zijn gewoon helaas veel kortzichtige Amerikanen die het niet kan schelen of iets “goed” of “slecht” is. Als het niet Amerikaans is, is het bij voorbaat niets. Zo zag ik een stompzinnig persoon enkele dagen geleden op de TV zeggen:

  Healthcare is not a right, it´s a privilege. Dat zijn middeleeuwse opmerkingen. Dat, dames en heren, is de instelling van Amerika. Het land dat we allemaal als schoothondjes volgen. Ga jij morgen dood omdat je een longontsteking krijgt en het ziekenhuis niet kan betalen, dan trekken ze hun schouders op. Of je dan je hele leven anderen hebt geholpen, hebben ze geen boodschap aan.

 126. s.b zegt: 28-03-10 om 15:25

  “Of de Nederlandse leiding op dat moment gezegd heeft dat het “mietjes” waren (n dan bedoel ik in de volksmond en niet de uiteindelijk gesuggereerde vertaling), dat kan best. Ben ik ook niet met ze eens.”

  Nee, maar vooral omdat ze geen mandaat hadden om te schieten. Dat doet niets af aan de kritiek van Sheehan op liberalisering zijn algemeenheid. Bij de Nederlandse marine, bijvoorbeeld op de Tjerk Hiddes, zijn een paar jaar geleden enorme schandalen geweest die betrekking hadden op zulke zaken. Ik sluit helemaal niet uit dat die ook in de jaren negentig speelden. In de media lezen we vaak maar over topjes van ijsbergen.

 127. If a nincompoop becomes a general then the fighting results of
  his army are clearly shown in Vietnam. I remember the hysterical run on helicopters when the vietcong came too close to Saigon. And those cowards were straight and no homo’s.

 128. ik denk dat we ons niet druk moeten maken over wat hij nu gezegd heeft, iedereen heeft zijn eigen mening ook al heeft deze persoon een hogere functie.

 129. historischbewust zegt: 06-07-10 om 14:36

  Het verhaal over homo’s is natuurlijk onzin, maar dat de mentaliteit niet deugde, daar zit wel een kern van waarheid in.
  Nederlanders zijn niet zulke helden als het gaat om levens redden. Dat is in de gehele 20e eeuw gebleken. We zijn veel meer overleggers, compromissen sluiters, en bureuacraten. Dit geldt niet alleen voor de officieren maar in ook in hoge mate voor de ambtenaren en ministers.

  Ik denk dat als bijvoorbeeld de Engelsen er hadden gelegen dat het heel anders was gegaan.

  Natuurlijk is praten over luchtsteun een uitvlucht. Er lagen Nederlandse F16 vliegtuigen in Italie. Als we een daadkrachtige minister hadden gehad, dan waren deze binnne 10 minuten te plaatse geweest, ongeacht wat de Navo partners er van zouden denken.
  Bovendien zodra de eerste schoten gewisseld zouden zijn, dan zou de Navo wel degelijk steun hebben gegeven, wat denk je nou…

  De Nederlandse militairen waren weliswaar lichter bewapend, maar ze waren wel bewapend! Uit eerschult hadden ze de vluchtelingen natuurlijk moeten verdedigen, dat staat vast. Er zouden mogelijk meerdere soldaten gesneuveld zijn, maar wat wil je? Als je een save-haven beloofd aan onschuldige burgers, dan moet je natuurlijk wel de offers willen brengen.

  Persoonlijk schaam ik me als Nederlander behoorlijk voor deze tragedie.
  Het is ook dom om ons poldermodel volkje voor dit soort taken te gebruiken. In vroeger eeuwen huurden we gewoon huurlingen in, want Nederlanders hebben voor dit soort zaken altijd al zwakke knieen gehad. We zijn veel te temperamentloos en rationeel voor dit soort zaken van leven en dood.

  Hadden we wel teruggeschoten dan zou het ook direct het einde hebben betekend van Mladiz en zijn misdadigers groepje. De Navo zou ze eenvoudig van de aarbodem hebben gewist. Een enorm gemiste kans…

 130. Interessant artikel, inderdaad!

 131. Inderdaad maar niet druk maken om wat hij nu percies zegt…

Geef een reactie