De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Juli 2008 vooral NAT

Juli 2008Juli was een maand van uitersten. De zomer wilde de eerste weken maar niet los. OK de eerste dagen leek het er nog een beetje op, maar daarna werd het van kwaad tot erger. Op 2/3 van de maand was juli somber, nat en te koud, als we het vergelijken met wat er over de afgelopen 30 jaar gemiddeld is opgetreden. En dat is geen prettig nieuws wat je als weerman aan vakantievierend Nederland mag melden. De laatste dagen maakte het een en ander goed, voor zover je van goed kunt spreken. Iedereen heeft wat dat betreft recht op zijn of haar eigen interpretatie. Want dan gaat de zon schijnen, schiet het kwik omhoog en ….. gaat het onweren.

Uiteindelijk werd juli 2008 toch weer een warme maand. In De Bilt kwam de temperatuur bijna een graad te hoog uit. De laatste 7 dagen waren daarvoor verantwoordelijk. Toen werd het in de middag 25 tot 30 graden en waren ook de nachten soms super zacht. En dat terwijl het de 21ste nog ronduit kil was. In De Bilt werd het nog 16 graden, maar in het zuiden van het land kwam het kwik niet hoger dan een graad of 14!

Ja en dan die regen; storten deed het soms. Zware onweersbuien lieten de laatste dagen van de maand in korte tijd tientallen millimeters regenwater achter. Het maakte de maand, die toch al niet droog was tot een klets natte. In De Bilt viel 127mm tegen normaal 70. In delen van Zuid-Holland, Utrecht, Friesland en Drenthe viel zelfs tussen de 150 en 200mm. De droogte in het noordelijk deel van het land, die de afgelopen maanden in het nieuws was, is dan ook is dan ook deels voorbij. Maar sommige Waddeneilanden en de Kop van Noord-Holland komen nog altijd flink wat water te kort.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “Juli 2008 vooral NAT”

 1. Veel water is goed voor de Tuin. Dit is wel eens anders geweest in andere maanden.

Geef een reactie

 

  • Reageren?

   Reacties op dit weblog zijn uiteraard van harte welkom.
   Wel is er een aantal spelregels:

   1) Alle reacties worden gemodereerd. Wij doen dat zelf. Het kan soms even duren voordat een reactie geplaatst wordt.

   2) Let op: Eenmaal geplaatst blijft geplaatst. Bijdragen aan een discussie worden door ons niet achteraf verwijderd, ook niet op verzoek. Schrijf dus geen dingen waar u later spijt van kunt krijgen.

   3) De blogs zijn een platform voor reacties en discussie, geen uitlaatklep voor scheldkanonnades. Houd het aub beschaafd. Reacties die beledigingen of scheldwoorden bevatten worden niet geplaatst.

   4) Houd het ook zakelijk, dat wil zeggen: niet nodeloos op de man spelen.

   5) Alleen inhoudelijke reacties op het onderwerp van een blogpost worden geplaatst. Met andere woorden: blijf on-topic.

   6) Het is de bedoeling dat reacties de discussie bevorderen. Steeds weer hameren op hetzelfde punt heeft geen zin, tenzij met nieuwe argumenten.

   Reacties die niet aan de spelregels voldoen worden niet geplaatst.