De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Pech

LenteHet zal je maar gebeuren. Heel Nederland viert de lente. De zon schijnt ongehinderd en voor het eerst komt de temperatuur boven de 20 graden. In de media loopt zelfs een discussie over “rokjesdag”, de eerste dag van het jaar waarop vrouwen massaal en als bij toverslag besluiten een rokje te dragen met blote benen.

En dan bevindt u zich in de buurt van Vlissingen of op Walcheren…..

Mist op komstBegrijp me niet verkeerd, het is absoluut geen waardeoordeel over dit fraaie deel van Nederland, maar gisteren had u daar gewoon ronduit pech. Terwijl de zon vrijwel heel het land letterlijk verwarmde, kwam hier met een westelijk windje bewolking en mist van zee binnendrijven. Rond een uur of 4 ‘s middags, was het in Vlissingen nog maar 7 graden. Heel wrang stond daar een ruime 19 graden tegenover, hemelsbreed een kleine 30km verder landinwaarts.

MistDaar rest maar 1 kwalificatie: vette pech!

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


7 reacties op “Pech”

 1. Michael zegt: 04-04-09 om 15:26

  Ach ja lekker keuvelen over ,t weer,van alle tijden,ging ,t maar iets vaker over de inhoudelijke zaken,wat de weersmachinerie betreft!
  Je mening geven is een,er iets zinnigs over zeggen is twee.
  Overigens heerlijk weertje,lekker in de zon gezeten enzo.

 2. Ted zegt: 04-04-09 om 16:39

  Ja, ‘in Zeeland schijnt de zon het meest’, wordt gezegd, maar dat zal ook wel een wijsheid van voor de crisis zijn

 3. Elke dag is er weer weer. Hier weer, daar weer, overal weer. Er is steeds weer iets uit de weerhaak met je wanneer je steeds maar weer over het weer ouweneelt en ik krijg daar echt het heen en weer van en stel mij daarom hier te weer. Bij mij zit het weer in een spiegel en dát… is vette pech.

 4. Helena zegt: 05-04-09 om 09:41

  Tja, Marco. Verlies één ding niet uit het oog. Het gaat over het weer. En daarbij is één gezegde een waarheid als een koe: ‘t kan vriezen en ‘t kan dooien….

 5. Lisette de Breij zegt: 05-04-09 om 19:20

  Dag Marco,
  Voor de zoveelste keer keek in naar het weer en vroeg ik mij af of jij ook nog camping Koversada kent, Porec, Pula en mijn broer Barry?

  groeten
  Barry en Lisette

 6. Mieke zegt: 06-04-09 om 11:10

  Dat is inderdaad vette pech…
  Wij hebben hier in Ierland al een tijdje lente. Alhoewel het geen 20 graden is, maar dat is zowiezo uitzonderlijk. Maar lekker van de zon genieten hebben we wel kunnen doen de afgelopen weken! (nu is het overigens wel grijs :( )

 7. Jan van der Horst zegt: 18-06-09 om 12:35

  Tegenover pech op deze dagen staat het dikwijls veel zonniger weer dan elders op de meerderheid aan dagen dat polaire lucht overzee wordt aangevoerd en dat met name in de maanden dat de zon hoog staat. Ik noem dat wel de Noordzeeparadox. Martieme klimaten zijn relatief somber, maar daarbinnen zijn kusten zonniger dan binnenlanden.
  Een grappig verschijnsel bij die mist van zee is dat de lucht erin nog kouder wordt dan het zeewater dat de mist veroorzaakte (Vlissingen 3 april 2009 namiddag iets onder de 7 graden. In maart 1985 kwam het zelfs voor dat het in de mist ook overdag uitsluitend op en aan zee iets vroor! Uitstraling vanaf de bovenkant van de mist is er de oorzaak van. De erdoor afgekoelde lucht zinkt omlaag en is nog kouder dan de zee.

Geef een reactie

 

  • Reageren?

   Reacties op dit weblog zijn uiteraard van harte welkom.
   Wel is er een aantal spelregels:

   1) Alle reacties worden gemodereerd. Wij doen dat zelf. Het kan soms even duren voordat een reactie geplaatst wordt.

   2) Let op: Eenmaal geplaatst blijft geplaatst. Bijdragen aan een discussie worden door ons niet achteraf verwijderd, ook niet op verzoek. Schrijf dus geen dingen waar u later spijt van kunt krijgen.

   3) De blogs zijn een platform voor reacties en discussie, geen uitlaatklep voor scheldkanonnades. Houd het aub beschaafd. Reacties die beledigingen of scheldwoorden bevatten worden niet geplaatst.

   4) Houd het ook zakelijk, dat wil zeggen: niet nodeloos op de man spelen.

   5) Alleen inhoudelijke reacties op het onderwerp van een blogpost worden geplaatst. Met andere woorden: blijf on-topic.

   6) Het is de bedoeling dat reacties de discussie bevorderen. Steeds weer hameren op hetzelfde punt heeft geen zin, tenzij met nieuwe argumenten.

   Reacties die niet aan de spelregels voldoen worden niet geplaatst.